Wellenaren winnen aanmoedigingsprijs

Publicatiedatum: 12-06-2016

Waardering en lof voor deze vrijwilligers

De dorpsraden van alle kernen uit de gemeente Bergen zijn benaderd en gevraagd een initiatief uit hun dorp te nomineren voor de Bergen Zaait Waarderingsprijs. Mensen, verenigingen en/of organisaties die het initiatief hebben genomen om hun dorp en omgeving nog mooier, beter en/of gezelliger te maken.

Tijdens de B100 op zaterdag 11 juni 2016 in een hal van Laarakker Groenteverwerking te Well presenteerden alle initiatieven zich aan de aanwezigen. Alle gasten mochten vervolgens stemmen op hun favoriete initiatief. Als winnaars werden de Wellse vrijwilligers gekozen, Individueel zijn er vier personen, die bijna dagelijks het zwerfvuil ophalen in ons dorp. Truus en Huub Frenken mochten mede namens Bertie Simons en Piet Roosen een cheque van maar liefst € 250,- in ontvangst nemen. Ook namen Truus en Huub Frenken de wisseltrofee, in de vorm van een glazen schaal, mee naar huis.

Volgens de winnaars is het ongekend wat er aan afval en letterlijke rotzooi weggegooid wordt langs de Wellse wegen. Het wordt in de bermen en in struikgewas gegooid, terwijl er overal afvalbakken staan. Van blikjes, plastic, petflessen, sigarettenpeuken, fruitafval, plasticzakjes met hondendrollen, je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt langs de weg,.....Landelijk gezien is zwerfafval ergenis nr.3. Wij doen ons best om Well schoner te houden.  De gemeente stelt hiervoor prikstokken, vuilniszakken en veiligheidshesjes ter beschikking. En uiteraard haalt de gemeente het ingezamelde zwerfvuil op. 

Bergen Zaait - B100 is een initiatief voor en door burgers. Op de plek waar men samen kwam werd bepaald wat we belangrijk vinden voor ons dorp of onze wijk. Bergen Zaait gelooft in de kracht van het hele systeem: belangrijke partijen deden mee aan het gesprek. Zo worden we samen verantwoordelijk voor het resultaat; burgers, vrije denkers, werkgevers en de overheid.

Een uitgebreide foto impressie vindt u HIER

Commentaar wethouder Lia Roefs: Bergen zaait: onze G1000 maar dan op Bergense schaal de B100. Nieuwe vorm van burgerparticipatie. In de loods van EcoFuels Laarakker Bv. Mooie activiteit op een mooie lokatie. Het was een goede bijeenkomst, ook nog dingen te verbeteren. Heb ik gehoord, want zelf mocht ik er niet bij zijn, had geen zakje zaad in mijn brievenbus Bergen zaait: onze G1000 maar dan op Bergense schaal de B100. Nieuwe vorm van burgerparticipatie. In de loods van EcoFuels Laarakker Bv. Mooie activiteit op een mooie lokatie. Het was een goede bijeenkomst, ook nog dingen te verbeteren. Heb ik gehoord, want zelf mocht ik er niet bij zijn, had geen zakje zaad in mijn brievenbus gekregen. Het college en de gemeenteraad krijgt de ideeën doorgespeeld, tenminste die waar onze hulp bij nodig is. Dank aan ieder die mee deed.

Update 13-06-2016 van organisatie Bergen zaait:

De eerste B100-bijeenkomst is een feit, het zit erop. We hebben een prachtige, inspirerende dag achter de rug. Veel mensen hebben meegedacht hoe de dorpen in de gemeente Bergen nog mooier en aantrekkelijker kunnen worden. Er is hard gewerkt om de ideeën te verbeelden. Met deze input gaan we aan de slag en houden u via diverse websites, dorpsbladen en Facebook (Bergen Zaait) op de hoogte van de ontwikkelingen. Na het harde werken, konden de deelnemers genieten van een heerlijk eerlijk lokaal tapasbuffet.
Er werd ook letterlijk gezaaid in grote bloembakken. Deze bakken plaatsen we volgende week in elk dorp zodat alle inwoners kunnen genieten van deze bloemenpracht. 
’s Avonds mochten zeven al langer bestaande initiatieven zich presenteren aan de aanwezigen. Het initiatief van Well ging uiteindelijk met de Bergen Zaait Waarderingsprijs en cheque ter waarde van 250 euro naar huis. Bertie Simons, Piet Roosen, Truus en Huub Frenken, van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie mooie werk. Er werd gepraat, gediscussieerd, gelachen en gedronken. Het was een meer dan geslaagde bijeenkomst. 
Daarom willen wij iedereen bedanken die deze dag zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Allereerst de genodigden en diegenen die ’s avonds acte de présence hebben gegeven. Maar natuurlijk ook diegenen die voor en achter de coulissen hebben meegewerkt.

Namens Bergen Zaait,  Marc Vroemen info@bergenzaait.nl 06 30 52 16 91

 

 

Overige berichten

- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd