Wellse jongeren volop in actie voor Serious Request.

Publicatiedatum: 17-12-2013

Vriendengroep Ratdryers tonen sociale betrokkenheid.

Serious Request vraagt ieder jaar geld voor een stille ramp. Omdat er elk jaar 800.000 kinderen (tot 5 jaar) aan diaree sterven is dit het onderwerp van 2013. Aan de oproep om ook zelf in actie te komen hebben de Wellse jongeren van de vriendengroep de Ratdryers gehoor gegeven en  hebben het een en ander verzonnen om geld op te halen voor het goede doel.  

Wat gebeurt er met het geld?
Serious Request werkt samen met het Rode Kruis.
Het Rode Kruis zorgt voor schoon drinkwater, zeep en geneesmiddelen ze leggen ook sanitaire voorzieningen aan om de diareesterfte terug te dringen.

Wat kunt u hier in Well doen?
Doneer geld en help de kinderensterfte door diaree terug te dringen. Dit kunt u op verschillende manieren doen.


* De Ratdryers hebben een speciale website opgericht waar u online uw donatie kunt doen: http://www.kominactie.nl/ratdryersodl
 

* Op diverse plaatsen in Well staan doneer emmers waar u een contant geldbedrag in kunt deponeren. (zie bovenstaande foto) De plaatsen zijn:  Café Onder de Linden - Restaurant "Dit is 't " - Vissers, alles onder een dak - Spar winkel - Slagerij Ankersmid - Tandtechniek Gramsen - Keulen automaterialen (Bergen) en Autobedrijf Pennings (Bergen)
 

* Op zaterdag 7 dec. (na de derby EWC-Resia) om 17:00 kunt u gaten schieten en zo punten verdienen, op het voetbalveld van EWC '46. Met de punten kan een prijs gewonnen worden die Willem Janssen uitreikt.
 

* Vanaf 4 dec. staat er bij de Spar een container waar u uw lege flessen kunt deponeren, het statiegeld is voor de actie.
 

* Vrijdag 20 dec. is er een groot Kerst-toep toernooi in café Onder de Linden. De inzet kost € 5,00 en gaat naar Serious Request. Voor deelname even aanmelden bij het café of via de Facebook site van Serious Request Well.


* Zaterdag 21 dec. is er een Après-ski avond met DJ Paul bij Onder de Linden. Een deel van de consumpties gaat naar Serious Request en er kunnen tegen vergoeding verzoeknummers aangevraagd worden. Het opgehaalde eindbedrag wordt hier bekendgemaakt.

Kijk ook op de Facebook site van Serious Request Well


Dit jaar staat het glazen huis van Serious Request 3FM in Leeuwarden. , waar op maandag 23 december het opgehaalde geld uit Well naar toe gebracht wordt.
 

 

Overige berichten

- Gratis shirt voor vierdaagse lopers
- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Vraag het mantelzorgcompliment aan
- Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier