Wil jij hier wonen in een starterswoning?

Publicatiedatum: 13-08-2013

Laat je stem dan horen! 

Sinds 2005 is er een werkgroep actief die zich sterk maakt voor  de bouw van starterswoningen o.a. op de Lammerskamp  in Well.

Er werd  in 2007 door het Wells Forum een Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) uitgewerkt dat u kunt downloaden of kunt inzien. Belangrijke gegevens over de woningbouw in dit plan zijn dat de gemiddelde groei in 12 jaren over de periode 1995-2007 slechts 40 woningen bedraagt. In de periode 1945-1995 waren dat gemiddeld nog 100 woningen per 10 jaar. Behalve het Eldershome complex is er ook na 2007 niets gebouwd.

Het Wells Forum maakte in oktober 2010  bekend:

  • De werkgroep woningbouw heeft de projectontwikkelaar gesproken over Lammerskamp. Dit was een positief gesprek met leuke goede ideeën. Men wil grondeigenaren en het Wells Forum tot een plan komen. De gemeente zal alleen toestemmen in nieuwbouw als de behoefte is aangetoond. De woningbouwcommissie zal dit moeten laten zien.

Leegloop en vergrijzing in Well

Al die jaren dat er niet gebouwd wordt in Well, vertrekken de jongeren vaak noodgedwongen, massaal naar andere plaatsen. Dit heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid in Well. Minder jonge gezinnen betekent minder kinderen op school, minder leden om verenigingen draaiende te houden enz.

Gemeente Bergen wil feiten.

De jongeren die het aangaat zijn het nu meer dan zat. Ze laten nu van zich horen en willen de gemeente Bergen via een enquete laten weten dat de behoefte groot is en dat er serieus geïnteresseerden zijn om een (starters)woning te kopen.

Daarom vragen ze: Ben jij een van de jongeren die op de Lammerskamp wil gaan wonen? Vul dan deze enquête in en maak je zo sterk om mee te helpen deze leegloop verder tegen te gaan. Laat de gemeente weten dat de Wellse jongeren de mogelijkheid willen om op zichzelf te wonen in hun geliefde Well. 

 

 

Overige berichten

- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag
- Well: vooraankondiging informatiebijeenkomst
- Column Pierre Linssen: Mijn favoriete meester van toen; Piet van Osch!
- Maaspark Well - Inloopmiddag en -avond 27 September
- Rondleiding Historische Molenroute Well