Wil jij hier wonen in een starterswoning?

Publicatiedatum: 13-08-2013

Laat je stem dan horen! 

Sinds 2005 is er een werkgroep actief die zich sterk maakt voor  de bouw van starterswoningen o.a. op de Lammerskamp  in Well.

Er werd  in 2007 door het Wells Forum een Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) uitgewerkt dat u kunt downloaden of kunt inzien. Belangrijke gegevens over de woningbouw in dit plan zijn dat de gemiddelde groei in 12 jaren over de periode 1995-2007 slechts 40 woningen bedraagt. In de periode 1945-1995 waren dat gemiddeld nog 100 woningen per 10 jaar. Behalve het Eldershome complex is er ook na 2007 niets gebouwd.

Het Wells Forum maakte in oktober 2010  bekend:

  • De werkgroep woningbouw heeft de projectontwikkelaar gesproken over Lammerskamp. Dit was een positief gesprek met leuke goede ideeën. Men wil grondeigenaren en het Wells Forum tot een plan komen. De gemeente zal alleen toestemmen in nieuwbouw als de behoefte is aangetoond. De woningbouwcommissie zal dit moeten laten zien.

Leegloop en vergrijzing in Well

Al die jaren dat er niet gebouwd wordt in Well, vertrekken de jongeren vaak noodgedwongen, massaal naar andere plaatsen. Dit heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid in Well. Minder jonge gezinnen betekent minder kinderen op school, minder leden om verenigingen draaiende te houden enz.

Gemeente Bergen wil feiten.

De jongeren die het aangaat zijn het nu meer dan zat. Ze laten nu van zich horen en willen de gemeente Bergen via een enquete laten weten dat de behoefte groot is en dat er serieus geïnteresseerden zijn om een (starters)woning te kopen.

Daarom vragen ze: Ben jij een van de jongeren die op de Lammerskamp wil gaan wonen? Vul dan deze enquête in en maak je zo sterk om mee te helpen deze leegloop verder tegen te gaan. Laat de gemeente weten dat de Wellse jongeren de mogelijkheid willen om op zichzelf te wonen in hun geliefde Well. 

 

 

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april