Zet mantelzorgers in het zonnetje!

Publicatiedatum: 08-09-2022

Donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Deze landelijke dag wordt georganiseerd om mantelzorg onder de aandacht te brengen en mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Gemeente Bergen waardeert haar mantelzorgers enorm en biedt daarom de mogelijkheid om een mantelzorgcompliment en/of mantelzorgattentie aan te vragen.

Mantelzorgattentie

Kent u een mantelzorger en wilt u graag laten zien hoezeer u deze persoon waardeert? Vraag dan een mantelzorgattentie aan. De mantelzorger in kwestie krijgt op de Dag van de Mantelzorg een leuke verrassing. U vraagt de mantelzorgattentie aan door een aanvraagkaart in te vullen. U kunt de aanvraagkaart ophalen bij de huisartsen in Afferden, Well en Nieuw Bergen en bij de bibliotheek in Nieuw Bergen. Stuur de ingevulde kaart vóór maandag 24 oktober naar Gemeente Bergen, t.a.v. mantelzorgondersteuner, antwoordnummer 31, 5800 VK Bergen. U kunt de kaart ook in de brievenbus van het gemeentehuis stoppen.

Mantelzorgcompliment

Krijgt u mantelzorg en wilt u uw mantelzorger(s) bedanken? Vraag dan vóór 1 november het mantelzorgcompliment aan bij de gemeente. Dit is een geldbedrag van € 50,- dat u kunt gebruiken om uw mantelzorger(s) in het zonnetje te zetten. U bepaalt zelf hoe u het geldbedrag inzet om uw mantelzorger(s) te bedanken. U vraagt het mantelzorgcompliment digitaal aan via www.bergen.nl/mantelzorgcompliment. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen in het gemeentehuis of telefonisch aanvragen bij het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83. Stuur het ingevulde formulier vóór 1 november Gemeente Bergen, antwoordnummer 31, 5800 VK Bergen. U kunt het formulier ook in de brievenbus van het gemeentehuis stoppen.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de mantelzorgattentie en/of het mantelzorgcompliment? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of stuur een mail naar mantelzorgondersteuning@bergen.nl. Kijk voor meer informatie over mantelzorg in de gemeente Bergen, de mantelzorgattentie en het mantelzorgcompliment op www.bergen.nl/mantelzorg.

Overige berichten

- Gratis shirt voor vierdaagse lopers
- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Vraag het mantelzorgcompliment aan
- Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier