Agenda

  Lammetjesdagen 2023: Schaapskooi Ceresweg

  Datum: 12-03-2023

  Hoera! Bij de schaapskooi aan de Ceresweg in Nieuw Bergen zijn heel veel lammetjes geboren. Kom ze met eigen ogen bekijken tijdens de lammetjesdagen op woensdag 8 maart en zondag 12 maart. Tijdens de lammetjesdagen opent de schaapskooi haar deuren voor het publiek. Van 14.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De schaapsherder is aanwezig om u meer te vertellen over de schapen en lammetjes en het verzorgen van de dieren.
   
  Een bezoek aan de schaapskooi is niet compleet zonder de lammetjesroute! Tijdens deze korte wandeling leren kinderen (en hun ouders) meer over schapen, heidebeheer en natuur.
   
  Kleurwedstrijd Ook dit jaar kunnen kinderen weer meedoen met de kleurwedstrijd in het teken van de lammetjesdagen. Illustrator Cindy Brans heeft hiervoor een gloednieuwe kleurplaat ontworpen. U vindt de kleurplaat:
  • Op de website: www.bergen.nl/schaapskooi;
  • Tijdens de lammetjesdagen bij de schaapskooi;
  • In het gemeentehuis.
  Kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk in en lever hem vóór maandag 17 april in bij het gemeentehuis. Vergeet niet om uw contactgegevens op de achterkant van de kleurplaat te schrijven. Alle deelnemers krijgen een leuke herinnering én maken kans op een mooie prijs. De kleurplaten komen te hangen in de werkkamer van de burgemeester.