Agenda

  Lammetjesdagen bij de Schaapskooi

  Datum: 6 april 2022

  Locatie: Schaapskooi

  Tijd voor beschuit met muisjes bij de schaapskooi! De eerste lammetjes zijn weer geboren. Ze dartelen en springen al vrolijk rond. Zondag 3 en woensdag 6 april staan de deuren van de schaapskooi op de Bergerheide open en kun je de lammetjes bewonderen. De schaapskooi is tijdens de lammetjesdagen geopend 14.00 tot 17.00 uur. 

  De herder
  Ook de herder is tijdens de lammetjesdagen van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig. Hij legt alles uit over de lammetjes en de schapen. En natuurlijk over het hoeden van de schaapskudde. Je kunt ook de Lammetjesroute lopen, een korte wandeling die begint bij de schaapskooi. Onderweg zijn er korte opdrachten voor kinderen uit de laagste klassen van de basisschool.

  Kleurwedstrijd
  Voor de kinderen is een nieuwe kleurplaat gemaakt. Deze kun je tijdens de lammetjesdagen ophalen bij de schaapskooi of vanaf 31 maart downloaden via www.bergen.nl. Heb jij de tekening mooi ingekleurd? Lever deze dan vóór 14 april in bij het gemeentehuis, het Klant Contact Centrum. Voor iedereen is er een leuke herinnering. Alle kleurplaten hangen we op in de kamer van de burgemeester, voor de mooiste kleurplaten is er een prijs.

  Meer informatie
  De schaapskooi ligt aan de Bedevaartsdijk in Well. Aan de Ceresweg (in de directe omgeving van fietsknooppunt 79) staan routebordjes. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefoon ( 0485 ) 34 83 83 of 14 0485.