Well is toeristisch

Paardrijden

Ook paardenliefhebbers vinden in Well volop mogelijkheden. Een aantal routes lopen dwars door het Nationaal Park De Maasduinen. De doorgaande ruiterroute sluit in het zuiden aan op een route in de gemeente Arcen en Velden en in het noorden op een route in de gemeente Gennep. Andere ruiterroutes sluiten aan op de Euregioruiterroute. Enkele ondernemers in de gemeente Bergen bieden u de mogelijkheid om met uw paard of pony te overnachten.

Daarnaast zijn er in de gemeente Bergen op een aantal plaatsen maneges te vinden vanwaar u leuke tochten kunt ondernemen of gewoon eens les kunt krijgen.

In Well is dat Ruitersportcentrum Seurenheide. Meer informatie kunt u via de folderpost in Nieuw Bergen krijgen.

Routes

De diverse ruiterroutes zijn opgenomen in de plattegrond van de gemeente Bergen. Deze plattegrond is verkrijgbaar bij een van de folderposten in de gemeente Bergen of bij de gemeente Bergen. Ook zijn ruiteratlassen verkrijgbaar met uitgebreide grensoverschrijdende routes in de regio Rijn, Maas en Waal.

Ruiter- en menroute Noord

Ruiter- en menroute Zuid

Bron Youtube: Gepubliceerd op 8 mei 2013 door TVMaasduinen

Respect voor natuur en elkaar

In Nationaal Park De Maasduinen is voldoende ruimte voor verschillende vormen van recreatie, zoals paardrijden, fietsen en wandelen. Om dat perfect samen te laten gaan met de prachtige omgeving, moet u zich natuurlijk wel aan de vestgestelde regels en gedragscode houden. Heb respect voor de natuur en voor elkaar!