Well is toeristisch

Wandelen

Nationaal Park De Maasduinen

Het Nationaal Park De Maasduinen is vrij toegankelijk op wegen en paden. Er zijn ook speciale hondenlosloopgebieden in het park.
De afwisseling van bossen, heidevelden, vennen en stuifzanden maakt het gebied zeer geschikt voor een korte of lange wandeling. Door de uitgestrektheid kunt u onderweg genieten van het afwisselende landschap.
U kunt beginnen bij een van de vele startplaatsen, onder andere bij het Pannenkoekenhuis in Wellerlooi, het Bezoekerscentrum aan het Reindersmeer in Well of het Eendenmeer in Nieuw Bergen.
Bij de verschillende startplaatsen kunt u wandelroutes kiezen variërend van twee tot acht kilometer. U vindt hier informatiepanelen en er is ruimte om uw fiets of auto te parkeren.
De aangegeven routes kunt u natuurlijk ook zelf uitbreiden en het is niet noodzakelijk dat u bij een officiële startplaats vertrekt.

Wandelroutenetwerk

Het wandelroutenetwerk strekt zich uit over de hele gemeente Bergen van Afferden tot en met Wellerlooi.
Het bestaat uit wandelroutes en (dorps)ommetjes van verschillende lengtes, die aan elkaar zijn geknoopt.
Het netwerk telt ruim 160 knooppunten, verspreid over maar liefst ruim 200 kilometer wandelpaden.
Er zijn 16 startpunten met een informatiebord en parkeergelegenheid, aangegeven met een S op de kaartjes.
Met behulp van de kaartjes in dit boekje kunt u, voordat u op pad gaat, wandelingen volgens uw eigen wensen uitstippelen.

Knooppunten

U bepaalt dus zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt wandelen.
Het netwerk is in twee richtingen bewegwijzerd. Witte pijlen op rode bordjes begeleiden u van het ene naar het andere knooppunt.
Op de informatieborden bij de startpunten en op de kaartjes in dit boekje staan de knooppunten en de tussengelegen afstanden aangegeven.
Onderweg ziet u bij elk knooppunt op de paal een uitsnede van de wandelkaart, zodat u precies kunt zien waar u bent en in welke richting u uw wandeling kunt vervolgen.

Schoeisel

Het netwerk bestaat uit twee typen wandelpaden. De groene routes op de kaart zijn over het algemeen goed geschikt voor een wandeling met gewone (wandel)schoenen.
De in blauw aangegeven paden daarentegen kunnen echter flink drassig zijn. Het is raadzaam hier laarzen of stevige wandelschoenen te dragen.

Wij wensen u veel wandelplezier toe!

Knooppuntennetwerk

Netwerkkaart knooppuntennetwerk

Rolstoeltoegankelijk

Bij het Reindersmeer zijn rolstoel toegankelijke routes aangelegd.