Well is toeristisch

Strandrecreatie

U kunt op twee plaatsen recreatief zwemmen in Well. Er zijn echter ook plekken waar een zwemverbod geldt of waar, voor uw eigen veiligheid, afgeraden wordt te zwemmen. 

Recreatief zwemmen

Het Leukermeer en dagstrand Seurenheide hebben een duidelijke recreatieve functie. Recreëren op het strand en veilig zwemmen kunt u bij:

Vakantiepark Leukermeer (Binnenbad, buitenbad en bij het buitenstrand)

Dagstrand Seurenheide

Zwemverbod Reindersmeer

Rondom het Reindersmeer speelt de natuur de hoofdrol. Uitsluitend rustige recreatie zoals fietsen, wandelen en paardrijden is toegestaan.

Het Reindersmeer is een kwetsbaar natuurgebied met zeldzame planten en dieren. Daarom mag u niet buiten de paden komen, aan de oevers recreëren of in het meer zwemmen. Honden moeten aan de lijn; ze gaan graag op ontdekkingstocht en kunnen onbedoeld de natuur verstoren.

Overlast

Niet iedereen houdt zich aan de regels en bezorgd daardoor overlast voor de natuur. Wanneer u de regels overtreedt, bedraagt de boete minimaal € 85,-.

Niet aan te raden

De aantrekkingskracht van de Maas is groot. Ook voor de beter geoefende zwemmer is het echter af te raden hierin te gaan zwemmen. 

Zwemmen in de Maas is VERBODEN door Rijkswaterstaat

Vanwege de drukke binnenvaart, stromingen en temperatuurschommelingen in het water raden wij u aan niet in de Maas te gaan zwemmen.

Lees hier meer over het gevaar