Ons dörpke Well

De Groene Rivier

De opgave in Well

De huidige dijken bij Well beschermen de woonkern van het dorp Well en de omliggende kernen van Elsteren, Het Leuken en de Kamp. De dijken bestaan uit een combinatie van een groene en een harde kering met demontabele delen. De situatie in Well is bijzonder omdat in Oud Well de harde kering door de tuinen van bewoners gaat. Ook raken de plannen ondernemers in het gebied.

Op dit moment zijn de dijken niet hoog en sterk genoeg om Well ook in de toekomst goed te beschermen tegen hoogwater. De dijken zullen dus aanzienlijk verhoogd moeten worden. Dit gebeurt op een zo veilige en aantrekkelijk mogelijke manier. Tegelijkertijd wil het waterschap het gebied op de juiste manier inrichten, waarbij rekening wordt gehouden met de kwaliteiten in het gebied.

Naast het versterken van de dijken is in Well ook onderzocht of de dijk verlegd kan worden. Specifiek werd onderzocht of de Oude Maasarm, tussen de kernen Oud Well, Elsteren en de Paad, bij hoogwater weer kan gaan mee stromen. Dit alles komt nu samen in het project:

De Groene Rivier Well.

Maasarm Ooijen Wansum en daarbij met name het Sohr is een voorbeeld hoe het kan gaan worden.

Op de hoogte:

Via onze website en deze pagina gaan we u de komende jaren op de hoogte houden van ontwikkelingen rondom de groene rivier in Well.