Zonnebloem bezoekt 't Kepelke van Genuuje

Publicatiedatum: 15-05-2019

Op dinsdag 7 mei 2019 bezocht Zonnebloem afd. Well/Wellerlooi koffieschenkerij "Genuujerie" en aansluitend Onze Lieve Vrouw van Genooy in de kapel te Venlo.

Men werd hartelijk ontvangen door het personeel van deze bijzondere koffieschenkerij. Er stond een heerlijke uitgebreide koffietafel klaar voor de mensen en dit werd met liefde verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiding. Het is gewoonweg super dat dit mogelijk gemaakt wordt!

De "Genuujerie" ligt aan een mooie rustige locatie, pal langs de Pieterpadroute. Tegenover de koffieschenkerij ligt de kapel uit 1423, die daarna bezocht werd.

De kapel bevindt zich aan de westzijde van de Genooierhof, een hoeve met stallen, schuur, tuin en boomgaard. Aan de oostzijde van deze hoeve ligt het processie- enkruiswegpark. Het geheel ligt aan de rand van de wijk Genooi. Dit gebied behoort tot de vroegere Venlose bantuin. Evenals het Italiaanse heiligdom in Loreto bestond de Genooise kapel uit een enkele beuk, langwerpig van vorm, met koor. In de witgekalkte muren waren vierkante raamopeningen aangebracht. Op het spitse dak stond een torentje. Voor de kapel lag oorspronkelijk een beek of gracht, die ook de Genooierhof omgaf.

De één had tijdens het bezoek een moment van rust en stilte.... Een ander maakte van de gelegenheid gebruik om een kaarsje te laten branden.

Sommige vrijwilligers met gasten hebben daarna nog een korte wandeling hier gemaakt, waarna een eind kwam een erg mooie dag.

Overige berichten

- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well