In memorium

Wells Forum,

Well, 1 december 2017

In Memoriam  

Mariet van den Broek

Mariet is ruim 10 jaar een zeer betrokken lid geweest van de dorpsraad het Wells Forum.

Zij was trots op haar gezin, trots op Well, trots op de Maas, trots op de gemeenschap en trots op wat we samen voor elkaar kregen hier. En dat was lang niet altijd gemakkelijk, om dingen voor elkaar te krijgen.  Er zijn vele molens die langzaam malen. Mariet vergeleek het met de olietanker die bijna niet van de koers af te krijgen is en zij was blij met ieder rukje aan het stuurwiel, waardoor er beweging of verandering ontstond. Het lukte Mariet altijd weer, om een positieve draai te geven aan dingen die taai zijn en het was altijd gezellig als zij er was.

Mariet, was een stuwende kracht voor de leefbaarheid van de gemeenschap in Well. Zonder uitputtend te willen zijn, geven we aantal voorbeelden, waar zij vanuit het Forum, of op een andere manier haar bijdrage heeft geleverd:

  • Mariet was nauw betrokken bij alles wat met de oude kern van Well te maken had, de ontwikkelingen van de oude Maasarm Ooijen-Wanssum, de plannen voor de rondweg, de verlichting en de bankjes aan de Maas en de buurtvereniging.
  • zij was de verbindende factor, tussen de ontwikkelingen aan de Wanssumse kant van de Maas en die aan de Wellse kant. Regelmatig was ze daarvoor ook te gast bij het overleg van de dorpsraad Wanssum. Er was een bestuurlijk overleg, het ‘benen op tafel overleg’ waarbij de burgemeesters van de gemeenten Venray en Bergen, de directeur van de Rijkswaterstaat en de gedeputeerde van de provincie, samen met de dorpsraden van Wanssum en Well aan tafel zaten. Daar ging het er over wat al die ontwikkelingen zouden betekenen voor Well en Wanssum en hoe het voor iedereen zo mooi mogelijk kon worden. Daarvoor zette Mariet zich in en daarachter was zij de drijvende kracht.
  • Er was onenigheid tussen het dorp en onze pastoor, over de Sint en Kabouters in de kerk. Ook daar zette Mariet zich in als lid van de werkgroep ‘Samen’ om met elkaar verder te kunnen op een voor ieder acceptabele manier, in het belang van het dorp.
  • Mariet was de drijvende kracht achter de oprichting van de Goede Doelen Week in Well, waarmee we een voorloper waren in de hele regio.
  • ze was lid van het bestuur van de peuterspeelzaal en zette de verkoop van de paaseitjes op, waarbij ze zelf fanatiek met de kinderen meeliep langs de deur, om zodoende de opbrengst te kunnen verhogen.
  • zij heeft de hand gehad in de totstandkoming van het wandelpad tussen Eldershof en MFC de Buun en was actief in diverse werkgroepen van de basisschool.

En er is vast veel meer wat Mariet gedaan heeft en waar we geen weet van hebben, waar we nu even niet opkomen, of wat ze gewoon nooit tegen iemand verteld heeft.

Tekenend voor haar maatschappelijke betrokkenheid is, dat ze in 2015 stopte met haar werkzaamheden voor de dorpsraad, om zich volledig te kunnen richten op haar studie ouderenzorg. Een bewuste keuze die ze maakte, om nog meer voor de gemeenschap te kunnen betekenen vanuit haar passie als praktijkondersteuner.

  • Mariet, heeft zich op veel manieren ingezet voor de leefbaarheid van ons dorp.
  • Ze stond daarbij nooit op de voorgrond.
  • Zo was Mariet…… en dat siert haar als mens

Het was voor ons een voorrecht om haar te kennen en om met haar te werken. Als we in een paar woorden proberen te beschrijven hoe wij Mariet ervaren hebben:

altijd een lach, oprecht, geïnteresseerd en begaan met anderen, spontaan, een stuwende kracht, sociaal, energiek, positief, een ‘puur’ en fijn mens, een gouden meid. 

Ook wij voelen het verlies van Mariet, we zullen haar enorm missen.

We kunnen ons geen voorstelling maken van wat het voor Wil, Mirte, Fenne en Wout  betekent, om zonder haar verder te moeten gaan.

Wij wensen hen heel veel sterkte en zijn er voor hen, als dat nodig is.  

 

Dorpsraad het Wells Forum