54 jaar later … Klasse-reünie van de schoolgang van 1964 tot 1970 op 25 mei 2024!

Publicatiedatum: 09-12-2023

En die reünie hadden we eerder van enkel de zesdeklassers (’69-’70), op 20 maart 1993, waarbij er 9 van de 41 oud-klasgenoten niet aanwezig waren. Ik weet nog dat we toen met elkaar afgesproken hadden om over ongeveer 7 jaar later er een vervolg aan te geven. Dan zou het immers 30 jaar geleden zijn dat we de lagere school verlaten hadden.

Het werd echter veel later en we kunnen nu stellen dat het ruim 30 jaar geleden is dat we die reünie dus hadden. Ongelooflijk wat de tijd vooruitsnelt en wat er in al die tijd gebeuren kan. Mooie, onvoorstelbare, ondenkbare, verdrietige en gelukzalige zaken. Van het concert des levens krijgt immers niemand een program. 

Tijdens de rommelmarkt KVW dit jaar hebben Annemie, Petra en ikzelf besloten de stap te zetten naar een volgende reünie. Aldaar kwamen we een paar klasgenoten tegen die al meteen heel enthousiast waren en sterker nog, van anderen kregen we vragen of we dat niet weer eens moesten gaan doen: “Môtte we dat nie werrus doen?”  Prachtig toch?

Helaas zijn er ook al een paar klasgenoten van destijds overleden en 18 wonen er op dit moment (nog steeds) in Well. Een reden temeer om over te gaan naar een volgende reünie, waarbij we van harte hopen dat nu iedereen gaat komen. En indien gewenst, kan dat ook met partner. Net zoals dat in 1993 het geval was. Later bedachten we nog een paar andere oud-klasgenoten uit te nodigen die bij ons ook minimaal 5 jaren op de lagere school gezeten hadden: Marco Z. en Hans S. 

Ik had nog alle oude gegevens nog van 30 jaar geleden, maar al dat diende uiteraard geüpdatet te worden. Dat verzamelen van gegevens gaat mondjesmaat, maar een aantal betalingen zijn al binnen. 
Hans S. moeten we nog vinden, maar alle andere adressen hebben we. Nog niet alle mailadressen. Daarvan hebben we er nu precies 30 en heel langzaam komen ze nu binnen.

Van de onderwijzers van de destijdse 6e klas willen we Jan Lauwerijssen en Mart Wijnhoven uitnodigen. Jan was er vorige keer bij en heeft zich als een van de eersten subiet aangemeld!  

De reünie plannen we op 25 mei 2024 in ‘MFC De Buun’
Kasteellaan 25 5855 AD Well Tijdstip 13:30 tot ca. 17:30 uur. 

De bedoeling is dat we er weer een leuk samenzijn van maken met koffie/thee en vlaai, 1 consumptie, een broodje kaas en drie maal rond met bittergarnituur. Overige consumpties voor eigen rekening. Achtergrondmuziek uiteraard van 1964 - 1970. 
De prijs per persoon bedraagt € 12,50 per persoon bij een minimum aantal van 50 personen.
 
Voor degenen die dit nu (pas) lezen via deze weg, laat even weten of komt en of je je partner meeneemt. Mail dat even (liefst met alle andere gegevens) aan pchmlinssen@gmail.com 
Voor degene die dat wil, mag ook een verhaaltje schrijven over de gebeurtenissen van de laatste 30 jaar. In 1993 heeft lang niet iedereen met elkaar gesproken. Met een verhaaltje te schrijven wat gedeeld kan worden, weten we elkaar wat makkelijker te vinden en te informeren, maar dat dient iedereen zelf te weten. Mail dat dan naar mij en ik verspreid het digitaal. Ik geef nog wel een aftrap.

Achterste rij v.l.n.r.: Hilde Janssen – Bets Roosen – Rien Jacobs – Martien Lemmen – Gerald Krebbers – Walter Chlod – André Sijberts – Arno Simons.

Rij midden: Bert Hendriks – Pierre Linssen – Mia Meijer – Jan Huibers – Sjaak van Asten – Els Verhoeven – Petra Rutten – Truus Janssen – Truus Arts – Mia de Kleijne – Trinet Kuster – Marita Valckx – Gerda Theunissen – Gerdie Reiniers – Pieter Klabbers – Desirée Jenneskens – Hans van Aerssen†

Vooraan: Thea Reiniers – Peter Janssen – Meester Jan Lauwerijssen – Sjef van Soest – Annemie Mercus – Liesbeth Peeters – Zuster Victurina † – Juf Tonny van Dijck-Kwanten† – Emmy Coolen – Antoinette Simons. 


Het blijft altijd leuk in ons relatief korte leven mensen te ontmoeten die je enkel nog van vroeger kent. Voor je het weet zijn ze er niet meer of … ben je er zelf niet meer. Om die tijd zomaar te laten verstrijken zijn gemiste kansen. 
Tijdens de lagere school periode had ik trouwens één lievelingsmeester en blijkbaar ging alles zoals het zou moeten gaan: In oktober 2020 vroeg Thea Peeters-Rutten (helaas inmiddels overleden op 21 mei dit jaar) mij of ik Piet van Osch nog kende. Dat ontroerde mij. Hij was ongetwijfeld die lievelingsmeester die ‘met onze klas meeging’ en zo kregen wij als jochies les van hem op de 3e – 4e en 5e klas. Ik contacteerde hem en hij herinnerde zich mij nog heel goed en vond mij bijzonder. 
Net zoals iedereen natuurlijk bijzonder èn dus uniek is, en hij had ook één lievelings-leerling. 
En dat was Pieter Klabbers. Heerlijk die eerlijkheid van Piet! 😊

Ik schreef er een column over met een foto van die jochies van toen.
Iemand waar ik heel veel van geleerd had en sedertdien oktober 2020 bezoeken we elkaar nog steeds. En ook zo bezocht ik met hem samen Thea Peeters-Rutten.

Ook zij betekende erg veel voor mij (en voor Petra én mijn vriend André) en zo schreef ik eveneens een column over haar.
Heel, heel bijzonder …

We hopen van harte alle oud-klasgenoten op 25 mei 2024 (eventueel met partner) heel graag te zien en met mij vele andere klasgenoten die al van zich hebben laten horen, zien en schrijven.

Pierre Linssen

Overige berichten

- De collecte resultaat Goede Doelen Week Well bekend.
- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.