Well is toeristisch

Fietsen

Om te fietsen in Well kunt u gebruikmaken van het fietsknooppuntensysteem. Door middel van bewegwijzering zijn fietsroutes met elkaar verbonden waardoor één groot fietsnetwerk ontstaat, verbonden met fietsroutes in de gehele gemeente Bergen. Gennep,Arcen en Velden, Duitsland en met de andere kant van de Maas.

Via  http://www.fietsplatform.nl en http://www.fietspad.nl kunt u informatie krijgen over verschillende fietsroutes. Daarnaast kunt u bij VVV-winkels de fietsroutes kopen van het knooppuntnetwerk.

Pech

Heeft u pech met uw fiets dan kunt u bij de ANWB gebruik maken van de pechhulp. Zo krijgen leden o.a. een gratis ANWB FietsCheck en uiteraard pechhulp ter plekke, ook midden in natuurgebieden, zoals Nationaal Park De Maasduinen.

Aircrashroute "Wings Of Freedom".

Vier fietsroutes leiden u langs 28 crashlocaties van vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in 4 gemeenten routes uitgezet waaronder ook de Duitse grenstreek.

Het Monument "Wing of Freedom" staat aan de Ontginningsweg in Nieuw Bergen. Het is ontworpen door  Jan Driessen en gemaakt door Juul Baltussen. Het toont de vorm van een vleugel van een Engelse Lancaster bommenwerper, die door een Duitse nachtjager werd neergehaald.

Het initiatief en alle achtergrondinformatie over de fietsroute is terug te vinden op de website van Archief Well. Klik HIER

Fietsroutekaart "Wings of Freedom" (9Mb)

Dynamic Borders

Dynamic Borders heeft verschillende fiets- en wandelroutes voor u in de regio in kaart gebracht. Ontdek de Maasduinen, het Land van Cuijk of Niederrhein te voet of per fiets en kies de route die bij u past.

Wandel-en fietsroutes

Op de website www.dynamicborders.eu vindt u een overzichtskaart met tien grensoverschrijdende fiets-en wandelroutes die u via knooppuntenkunt fietsen of wandelen. U kiest waar uw route begint. De routes zijn verkrijgbaar bijdiverse winkels, informatiepunten en horecagelegenheden. Op de website vindt u een overzicht van alle adressen waar u voor de folders terecht kunt.

De gemeenten Weeze, Goch, Bergen, Gennep, Boxmeer en Cuijk werken samen binnen het project Dynamic bordersom onder meer de sector agrofood en toerisme te stimuleren.