Well is toeristisch

Panoramatrap

Aan en in het water

Al wandelend of fietsend over de Waterboulevard Maaspark Well kom je ongetwijfeld uit bij de Panoramatrap. De trap is een ideale rust- of picknickplek waar men zich heerlijk kan ontspannen en genieten van het uitzicht. Er zijn twee panoramatrappen aangelegd. Eentje met uitzicht over het Leukermeer en de andere met uitzicht over zwemplas Seurenheide.

Leukermeer

Zittend op de panoramatrap aan de Leukermeerzijde bekijk je de watersport.. Hier zie je op zomerdagen rubberbootjes tot luxe motorjachten. Kijk je naar de waterfietsers, surfers en kano's en naar de "stand-up paddlers". In rustigere tijden nemen de watervogels het over en aan het einde vvan de dag kan je hier genieten van een mooie zonsondergang.

Via de panoramatrap en steigers kun je tot aan en in het water komen. Aan de Leukermeerzijde zijn aanlegsteigers geplaatst ter hoogte van de panoramatrap. Wie met een boot op het Leukermeer richting bezoekerscentrum vaart,, kan hier aanleggen en afhankelijk van de looprichting in 10 minuten al wandelend het bezoekerscentrum, het Reindersmeer of  de jachthaven/vakantiepark bereiken.

Seurenheide

De panoramatrap aan de zijde van zwemplas Seurenheide biedt een andere aanblik. Hier kan men in de zomer op afstand kijken naar de zwemmende en relaxende recreanten. Deze rustige(re) zijde biedt een mooi contrast met drukke(re) Leukermeer.

Stepping Stones

Onderaan de panoramatrap aan de zijde van Zwemplas Seurenheide bevinden zich de "Stepping Stones". De in het water liggende stapstenen liggen enkele meters van de oever en dagen uit om bewandeld te  worden. Maar pas op dat je niet in het water valt! De stapstenen zullen in wintertijd en in het vroege voorjaar net onderwater staan, maar 's zomers liggen ze net boven het wateroppervlak.

De gele ster markeert de locatie van de panoramatrap