Well is toeristisch

Bezoekerscentrum De Maasduinen

De permanente tentoonstelling in het Bezoekerscentrum geeft behalve informatie over de Maasduinen ook algemene natuurinfo.
Er zijn voelwanden, geurdozen en op de WC vind je weetjes over de ontlasting van de fauna in dit gebied.
Ook is er een Informatie-punt dat antwoorden geeft op vragen.

Bron Youtube: Gepubliceerd op 14 mei 2012 door welllimburg©

Voor kinderen is een prachtig speelbos "De Boskoel"aangelegd.

Wandelen

Vanaf het bezoekerscentrum starten diverse wandelroutes rondom het Reindersmeer. U vindt hier ook twee rolstoelpaden. Ga vogelspotten in de vogelkijkhut en laat uw kinderen lekker spelen in het speelbos of loop naar de schaapskooi. Er is vanalles te beleven.

Bereikbaarheid

Per auto
Volg vanaf de N271 vanaf Well de bordjes Maasduinen en Reindersmeer. U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaatsen naast het bezoekerscentrum. I.v.m. overlast voor de buurt geldt er op de Bosserheide, aan de linkerzijde van de brug, een parkeerverbod. Houdt u hier rekening mee, de politie controleert namelijk regelmatig. Honden moeten aan de lijn en in het Reindersmeer geldt een zwemverbod, ook voor honden.

Met het Openbaar Vervoer
U kunt met buslijn 83 (Venlo - Nijmegen) reizen. Bij halte Halve Maan in Well stapt u uit. Vanaf hier is het ongeveer 13 minuten lopen naar het sluizencomplex. U loopt vanaf de bushalte de straat Halve Maan in. Aan het einde van de weg slaat u rechtsaf de straat Oude Baan in. Al wandelend over deze weg komt u aan uw linkerhand het sluizencomplex tegen.

Bezoekerscentrum De Maasduinen
Bosbrasserie "In de Sluis"
Bosserheide 3e
5855 EA Well
0478 - 50 38 21
info@bosbrasserieindesluis.nl 

Kijk voor meer info en openingstijden op:www.bosbrasserieindesluis.nl

Het bezoekerscentrum De Maasduinen met Bosbrasserie "In de Sluis", is op 12 mei 2012 geopend.

Het is een uniek gebouw, letterlijk hangend in de oude sluisbak die het Reindersmeer verbindt met het Leukermeer. Het is een ideale uitvalsbasis voor vele wandel- en fietsroutes en hier krijgt men  de route informatie.