Well is toeristisch

Toerisme & Recreatie

Well is al jaren een populaire bestemming bij toeristen en dagjesmensen. In en rondom Well is een aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied. Hier vind je een groot watersportgebied dat zich uitstrekt van het Leukermeer richting de Maas. Rondom deze plassen ligt een prachtig natuurgebied, bij uitstekt geschikt voor fietsers en wandelaars.

Er zijn twee dagstranden, waar je heerlijk kunt relaxen en zwemmen. Lekker zonnen, een spelletje spelen, picknicken en vooral genieten van het uitzicht. De Maas en het Leukermeer biedt voor de actieve watersporter genoeg uitdagingen. Je kunt er zeilen, surfen, waterfietsen, roeien of met de kano het meer verkennen.

 

Bron Youtube: Gepubliceerd op 21 Juli 2020 door Marco Op den Kamp©

Het Reindersmeer is daarentegen weer een oase van rust. De wandelaars, fietsers, vogelspotters en paardrijders kunnen hier lekker hun hoofd leegmaken. Het is er oorverdovend stil.

Grenzend aan het Leukermeer liggen twee jachthavens met ca.1000 ligplaatsen en er is een passantenhaven. Er zijn natuurlijk ook vismogelijkheden en Well beschikt over meerdere camperplaatsen en andere kampeermogelijkheden.

Wil je rustig overnachten of van de één van de horecagelegenheden genieten dan is er genoeg te vinden.

Het dorp is een goede uitvalsbasis als je in de regio er op uit wilt gaan. Zoek je liever iets in de natuur en ben je meer cultureel geïnteresseerd dan is de keuze reuze.

Brochure

Hart van de Maasduinen (NL/UK/D)

Regio

Er is genoeg te beleven in de regio. Klik HIER voor meer informatie.

Voor volwassenen...

...en ook voor kinderen