Well is toeristisch

Kasteel Well

Eigenaar

De huidige eigenaar van het kasteel is Emerson College uit Boston, dat studenten vanuit het kasteel Well een brede oriëntatie op Europa biedt.

Het  Kasteel bezoeken is niet mogelijk.

Bron You Tube. Gepubliceerd op 28-06-2013 door Niels Gramsen Well


 

Pinksterbloemen aan het Kasteel

Kasteel Well is een fraaie waterburcht. Het huidige kasteel werd gebouwd in de vijftiende eeuw, maar kreeg pas later, in de zeventiende eeuw, zijn huidige aanzicht. Achter het huidige kasteel liggen de resten van een torenmolen uit de vijftiende eeuw.

Kasteel Well en zijn vloek

Bron You Tube: Gepubliceerd op 16 nov 2012 door 


 

Hoofdburcht

Het huidige kasteel bestaat uit een vierkante hoofdburcht, die een zware vierkante toren heeft op de zuidoosthoek. Deze toren heeft een ranke, gewelfde knobbelspits en dateert uit de vijftiende eeuw. Het kasteel heeft een binnenplaats. Deze binnenplaats is geheel volgebouwd. De meeste gebouwen hebben drie verdiepingen. Aan de oostzijde sluit het poortgebouw de binnenplaats af. Een gemetselde brug voert naar de voorburcht.

 

Voorburcht


De voorburcht is U-vormig. Zij dateert voornamelijk uit de zeventiende eeuw. Deze voorburcht heeft, evenals de hoofdburcht, een zware ronde hoektoren. Het helmdak van deze toren wordt gesierd door een dakruiter, in de vorm van een lantaarn. Deze toren staat op de hoek van de noordvleugel van de voorburcht. Ook aan de oostzijde van de noordelijke vleugel staat nog een wat slankere toren. De voorburcht bestaat uit drie vleugels. De zuidelijke dienstvleugel heeft een open hal, die steunt op kolommen. Dit is het Koetshuis. De middelste vleugel, die het poortgebouw vormt, heeft, recht tegenover de ingang van de hoofdburcht, een poort die naar een brug leidt, waarover het kasteelterrein betreden of verlaten kan worden. Daarvoor, maar nog binnen de omgrachting van de voorburcht, ligt nog een oude tiendschuur, ook het jagershuis genoemd.
Zowel de hoofdburcht als de voorburcht zijn omgracht. Het gehele terrein is meer dan 250 meter lang en circa 200 meter breed.

Geschiedenis & details....

Meer over het Kasteel, zoals details, bouw, geschiedenis, bewoners en de vloek die er op rust, is HIER te vinden