Bevolkingsonderzoek borstkanker in Well

Publicatiedatum: 29-01-2016

Voor vrouwen tussen de 50 en 75 jaar.

Voor wie?
Eenmaal per twee jaar nodigt Bevolkingsonderzoek Zuid vrouwen tussen de 50 en 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2016 de vrouwen geboren in de jaren 1941 tot en met 1966. Vrouwen uit Well en Wellerlooi met de postcodes 5855 tot en met 5856 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.
 
Waar staat het onderzoekscentrum?
Het borstonderzoek vindt plaats in een verplaatsbaar onderzoekscentrum. Dit onderzoekscentrum staat vanaf 1 februari 2016 op het plein aan de Grotestraat 41, 5855 AL in Well. Daar staat deze tot medio februari 2016. Daarna verhuist het onderzoekscentrum naar Asten (Brabant).
 
Waarom deelnemen?
Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.
 
Hoe gaat het onderzoek?
Het borstonderzoek bestaat uit het maken van digitale röntgenfoto’s van de borsten. Speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten voeren het onderzoek uit. Bevolkingsonderzoek Zuid werkt met moderne apparatuur. Daarom is de bestralingsbelasting minimaal. Binnen twee weken volgt een schriftelijke uitslag van het onderzoek. Het onderzoek is gratis.
 
Resultaten vorige ronde
Tot nu toe was het bevolkingsonderzoek in Well succesvol. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Well 86,60%. Dit betekent dat er 556 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 24 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.
 
Meer informatie
Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u onze informatielijn bellen. De informatielijn is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer
088 00 01 340.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.bevolkingsonderzoekzuid.nl

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well