Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’

Publicatiedatum: 13-11-2021
Soms (en toch steeds vaker) zijn de dingen der helaasheid niet te bevatten.
De (ahum … sociale) media is hierin een erg belangrijke speler die menig mens in verwarring brengt en zelfs krankjorum lijkt te maken, maar dat wisten we al, toch?
 
Onlangs las ik het hier onderstaande:
 
“[ … ] terwijl het demissionair kabinet mensen actief stigmatiseert op basis van persoonlijke (medische) keuzes die mensen maken... Ze werken zo moedwillig 
aan een tweedeling in de maatschappij en dat is verderfelijk, dat mag niet en is gevaarlijk.
 
Ongevaccineerden zijn nu de kop van jut en zullen 'passend gestraft' worden, want zij besmetten tenslotte de anderen... is de grote leugen en zo worden gevaccineerden wijs gemaakt dat ze daar voor op moeten passen, ondertussen kunnen ze gewoon iedereen om hen heen blijven besmetten. [ …]”
 
Vervolgens lees ik in een voor mij bedenkelijke link op 1 november 2021 dat de Nederlandse rapper Kosso helemaal klaar is met de coronamaatregelen, waarbij hij schijnbaar zei:
 
 “Als je nu nog denkt dat dit om een virus gaat dan ben je echt een domme ezel. Dit gaat om controle, dit gaat om plannen die ze al heel lang hebben. Je kan mij een wappie noemen, je kan zeggen wat je wil maar het interesseert me geen reet meer. Als je nu nog denkt dat dit om een virus gaat ben jij denk ik eerder een wappie dan ik”.
 
Uiteraard gaat dit om controle, maar anders dan dat Kosso het pejoratief, snerend en onbeschaafd bedoelt. Ik beperk het maar tot hier. Nederland op z’n aller-smalst ☹ 
 
De breed maatschappelijke discussie over de COVID‐19 vaccin‐effectiviteit wordt niet op een gelijk speelveld beslecht. Terwijl voorstanders argumenteren met studies en statistieken, zijn de tegenargumenten meestal een mengeling van aannames, achterdocht, wantrouwen, misinformatie en misplaatste gevoelens.
 
Ruim 80% coronapatiënten op de IC is niet gevaccineerd. Gevaccineerden hebben 67% minder kans om het virus over te dragen, 88% minder kans op ziekte, 94% minder kans op een ziekenhuisopname en 97% minder kans op een IC opname: Bron.

Opgenomen ongevaccineerden kennen een veel grotere leeftijdsspreiding dan gevaccineerden en er is minder vaak sprake van onderliggende aandoeningen. Bijna alles wat in de zorg geschied, wordt gedaan op basis van een kosten- en baten analyse. In het geval van vaccineren zijn de baten op velerlei gebied zo groot, dat het een vanzelfsprekendheid is om wél te vaccineren.
 
 
Je kunt op geloofsovertuiging besluiten je niet te laten vaccineren.
De Heere beschermt jou wel of niet en in dat laatste geval is dat blijkbaar Zijn wil.
Die geschied immers en die dien je dan ook te respecteren door te anticiperen met een behandelweigering. Bron en nog een bron.
 
De Heere zal het daarnaast zéker op prijs stellen dat je anderen de mogelijkheid biedt (die een -levens-noodzakelijke operatie nodig hebben) wél te laten behandelen door de medici. Dit daar deze mensen veelal géén keuze hadden en jij wel.
 
Los van De Heere zelve, meen ik op te merken als je principieel kiest om niet gevaccineerd te worden, dat je dan óók kiest voor een behandelweigering. Zo niet, dan lijkt mij dat tegenstrijdig, hypocriet en uiteraard asociaal, maar mogelijk vergis ik mij. 😉
 

Waarom niet vaccineren?

We laten ons toch ook vaccineren wanneer we naar een tropisch land gaan?
Op vakantie gaan is leuk, maar je wilt toch geen ziekten zoals hepatitis A, gele koorts, DTP, buiktyfus en/of malaria oplopen? Veel landen buiten de Europese Unie verplichten de toerist tot inentingen tegen bepaalde tropische ziekten.  

Vaccins zijn belangrijk en vaak noodzakelijk! Louis Pasteur ontdekte gelukkig vaccinaties tegen cholera, miltvuur en hondsdolheid. Wij hebben uit voorzorg onze kinderen in laten vaccineren tegen DKTP en BMR. Ook wij zijn lang geleden gevaccineerd (tegen de pokken e.d.) en we hebben vertrouwen in de medici. Dat moet ook wel, anders hadden wij onze kinderen destijds niet laten vaccineren, nu hebben ze zelf verstandig gekozen.


Bij bepaalde ziekten hebben we ook medicijnen nodig om te herstellen.

Antibiotica zijn medicijnen die ziektes genezen die door bacteriën worden veroorzaakt. Deze medicamenten helpen niet tegen virussen, schimmelziektes of parasieten.
De meest voorkomende bijwerkingen van antibiotica zijn maag-, darmklachten, diarree, misselijkheid en overgevoeligheid voor UV-straling. Daarnaast bestaat het gevaar dat met een antibioticakuur niet alleen de ziekmakende bacteriën kapot worden gemaakt, maar ook de nuttige bacteriën in ons lichaam. Toch is antibiotica is onmisbaar bij long- en hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging en infecties van bot of nieren en andere ziektes zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme.

Ik schreef het al, we maken onszelf met tegenargumenten werkelijk knettergek waar we zelf, de (a)sociale media en massamedia steevast aan meewerken en persisteren.

Hygiëne is van belang en het geven van handjes aan elkaar gaat misschien tot het verleden behoren. Een prima zaak overigens want niemand weet wat die handen van tevoren aangeraakt hebben. Verstandig om ze vooral in de huidige situatie regelmatig te wassen!

Een zeer vaak onhygiënische gewoonte is om onze schoenen niet uit te trekken in onze woning of als we ergens bij vrienden of familie op bezoek gaan. Wat er onder die schoenzolen zit, poets je zomaar niet af op de welkomsmat aan de voor- of achterdeur:

Restanten en/of sporen van poep, urine, dierlijke kadaver(tjes), spuug, braaksel, industriële neerslag, verkeersvuil, bestrijdingsmiddelenresten, wellicht sperma en uitgesnoten snot draag je allemaal onder je schoenzolen mee naar binnen, nadat je misschien denkt dat je je schoenzolen hebt schoongeveegd op die welkomsmat (beslist niet dus)!

Je veegt er letterlijk en figuurlijk je voeten (schoenenzolen) aan.

Mogelijk net als aan tal van (COVID19)maatregelen en (fatsoen)regels die er voor bedoeld zijn om aan een gezonde en veilige maatschappij te werken.

Maar … dat geldt enkel voor de mensen die het niet willen weten, er lak aan hebben of niet nadenken en wij weten het; daar hoor jij gelukkig niet bij. 😊

En als je daar wél bij wilt (of denkt te) horen, trek je dan vooral niets aan van deze voor jou compleet onzinnige tekst. 😉

Pierre Linssen.


 

Overige berichten

- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap