Digitaal samenleven voor senioren’ in Gemeente Bergen krijgt donatie uit het VoordeBuurt Fonds

Publicatiedatum: 25-09-2020

De Stichting Welzijnsbevordering Bergen krijgt voor het project ‘Digitaal samenleven voor senioren’ een bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds. Het fonds is een samenwerking van het Oranje Fonds en RegioBank. Hyfass Adviesgroep, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Bergen, heeft het project voorgedragen bij het fonds

Meer over ‘Digitaal samenleven voor senioren’

De Stichting Welzijnsbevordering Bergen helpt senioren in de gemeente met het project Digitaal samenleven voor senioren. Door computerlessen, beeldbellen en een permanente helpdesk bouwen senioren aan hun sociale netwerk. Ook leren zij hoe zij zelfstandig digitaal contact kunnen leggen. Hyfass Adviesgroep is Zelfstandig Adviseur van RegioBank en steunt het project ‘Digitaal samenleven voor senioren’.

Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat onder 60-plussers een dringende behoefte is aan digitaal contact, vooral nu door de coronacrisis fysiek contact beperkt is. Een groot deel van de senioren geeft aan dat ze nu minder sociale contacten hebben en meer eenzaamheid ervaren. Voor de Stichting Welzijnsbevordering Bergen was dit de aanleiding om speciaal voor senioren een project tegen eenzaamheid te starten. Een project dat veel verder gaat dan alleen het beschikbaar stellen van de tablets. De gebruikers van de tablet krijgen eerst les, zodat ze weten hoe ze de tablet moeten gebruiken. Gebruiken ze de tablet eenmaal, dan is er een permanente helpdesk waar ze met al hun vragen terecht kunnen. En zowel vooraf, tijdens en na het verstrekken van de tablets houden de vrijwilligers nauw contact met de gebruikers van de tablets om te monitoren hoe het gaat. Zodat het beeldbellen hen écht helpt bij het onderhouden van sociale contacten. Een prachtig initiatief dat bijdraagt aan het verminderen van eenzaamheid in de gemeente Bergen.

Githa Laemers van Hyfass Adviesgroep vertelt

 “In 2019 introduceerde RegioBank samen met het Oranje Fonds het VoordeBuurt Fonds. Nadat wij hoorden over dit project tegen eenzaamheid, vonden we dit meteen een super mooi initiatief voor het fonds. Dat ook nog eens echt past bij hetgeen waar RegioBank voor staat: een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van dorpen en kleine steden. Omdat we hier absoluut iets mee wilden doen, hebben we het project aangemeld bij het VoordeBuurt Fonds. En hoe mooi is het dat de aanvraag is goedgekeurd.’

Donaties zijn meer dan welkom

Het VoordeBuurt Fonds steunt ‘Digitaal samenleven voor senioren’ met een bedrag van € 8.000. Dat is een heel mooi bedrag, maar daarmee zijn ze er nog niet. ‘Digitaal samenleven voor senioren’  is voor de hulp en begeleiding en de aanschaf van tablets volledig afhankelijk van giften en vrijwilligers. Daarom zijn donaties vanuit Bergen meer dan welkom. Hoe meer steun uit de omgeving, hoe beter. Zo dragen we samen bij aan een fijne plek voor iedereen. Want een sociale Gemeente Bergen maken we samen. Ga naar www.voordebuurtfonds.nl/dss  en doneer! De inzamelingsactie loopt tot en met 15 november 2020.

Meer over het VoordeBuurt Fonds

Het VoordeBuurt Fonds draagt bij aan een sociaal vitale buurt. Een buurt waarin je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Dát willen het Oranje Fonds en RegioBank voor de buurtbewoners. Ook in de Gemeente Bergen neemt het aantal sociale voorzieningen af. En trekt de overheid zich terug. Bewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om de gemeente levendig te houden. Deze mensen helpen we graag met geld en een inzamelingsplatform.

Overige berichten

- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap