Drugslab ontdekt aan de Bergweg

Publicatiedatum: 27-03-2015

Update vrijdagmiddag 14.30 uur

De politie heeft donderdagavond 26-03 een drugslaboratorium ontdekt in de woning aan Bergweg 1. Het zou gaan om een lab van behoorlijke omvang. Omwonenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag geregeld politie en brandweer gezien in de buurt.

Steekpartij
Of de vondst van het laboratorium in verband staat met de steekpartij van donderdag kon de politie niet zeggen, dit wordt onderzocht. Dit gebeurde enkele honderden meters verderop.

De politie is met de ontmanteling gestart en neemt alle spullen vrijdagmiddag in beslag. Meer informatie is nog niet bekend.


Update bron Politie: Professioneel drugslab aangetroffen

Well - Donderdagavond is in een woning aan de Bergweg in Well een professioneel en actief drugslaboratium ontdekt. De politie kwam het lab op spoor in het onderzoek naar aanleiding van een melding van een getuige die donderdagmiddag een gewonde man op straat aantrof. De directe omgeving van het laboratorium aan de Bergweg is uit voorzorg afgezet.
 

Drugslab

Medewerkers van het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn ter plaatse voor onderzoek en ontmanteling van het aangetroffen drugslab. Het gaat om een groot inwerkingzijnde drugslab. In het lab bevonden zich chemicaliën en apparatuur, waarmee synthetische drugs kunnen worden geproduceerd.

Onderzoek

Donderdagmiddag rond 16.25 uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen dat zich op de Rijksweg, ter hoogte van het tankstation, een bloedende man bevond. In eerste instantie is ervan uitgegaan dat er mogelijk sprake was van een schietincident en later van een steekincident. Inmiddels blijkt dat daar vermoedelijk geen sprake van is en dat het slachtoffer mogelijk zichzelf heeft verwond.

 

Na het aantreffen van de gewonde man kon de politie later op de avond vier personen aanhouden. Twee van hen werden gearresteerd in de omgeving, de overige twee in een bosgebied. Bij de zoekactie is onder andere een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk leidde het rechercheonderzoek tot de vondst van het drugslab in een pand aan de Bergweg. De politie onderzoekt welk verband er is tussen de het drugslab en het incident donderdagmiddag van de gewonde man. De aangehouden verdachten zitten nog steeds vast. Het slachtoffer is donderdagavond in het ziekenhuis geopereerd aan zijn verwondingen. De man is aangehouden en zal als het medisch verantwoord is worden gehoord.

Ondermijningsteam Limburg 


De politie in Venray werkte onder andere samen met het ondermijningsteam Limburg en de Landelijke Faciliteit Ontmanteling. De actie m.b.t. het drugslab sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Kijk hier naar een interview van Maasduinen centraal met de politie ter plekke.

 

Overige berichten

- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap