Electrische auto voor blauwe BOA

Publicatiedatum: 11-06-2020

Vorige week heeft burgemeester Manon Pelzer de sleutel van de elektrische ‘BOA-auto’ overhandigd aan Adri Spooren, buitengewoon opsporingsambtenaar in de gemeente Bergen. Als zogenaamde ‘blauwe BOA’ werkt hij sinds ruim een jaar voornamelijk in de bebouwde kom.

De werkzaamheden van de blauwe BOA hebben vooral betrekking op handhaving, hij controleert of we de afspraken die we gemaakt hebben volgen. Denk daarbij ook aan zaken waaraan we ons ergeren (bijvoorbeeld hondenpoep). Vanwege corona gelden er extra maatregelen om onze veiligheid te waarborgen. De blauwe BOA controleert ook deze maatregelen. Met name in de avonden en weekenden gaat hij daarom meer op pad dan normaal het geval zou zijn.

Elektrische auto

Vanwege de grote afstanden binnen de gemeente Bergen is daarbij een auto noodzakelijk. Gemeente Bergen heeft gekozen voor een elektrische auto, dat past bij de doelstellingen van VerduurSAMEN2030. De auto is duidelijk herkenbaar: alle auto’s in Nederland die rondrijden voor toezicht- en handhavingstaken hebben dezelfde uitstraling. Daarnaast is ook duidelijk herkenbaar dat de auto wordt gebruikt door de Bergense BOA.

Groene BOA’s

Gemeente Bergen heeft ook drie ‘groene BOA’s’ in dienst. Deze zijn vooral actief in de natuur- en recreatiegebieden in het buitengebied en controleren daar of we de gemaakte afspraken volgen. De groene BOA’s hebben nog niet de beschikking over elektrische auto’s: ze maken gebruik van vier-wiel aangedreven auto’s. Daarvan zijn nog geen betaalbare varianten beschikbaar.

Overige berichten

- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem
- Column Pierre Linssen: Wensvervullingen ingewilligd van Nelly Linssen-Hurkmans (R.I.P.)
- Wells Forum heet voortaan Dorpsraad Well
- ‘Kreense’ bij Mosa Joertsicus