Expositie Jan Brandsma in Aijen

Publicatiedatum: 28-09-2020

Van 11 oktober tot en met 14 november is bij Galerie Pictura in Aijen  een expositie te zien van de Wellse kunstenaar Jan Brandsma

‘Onderscheiden en bescheiden’

Jan Brandsma is erg betrokken bij zijn dorp. Hij heeft ontelbare opdrachten vervuld: van carnavalswagens tot theatershows, van het ontwerpen van decors en logo’s tot regisseur van grote concerten. Maar ook kunstwerken, her en der te bewonderen in het dorp.

In 2008 werd Jan de trotse ontvanger van de Mosa Joertsicus: een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of groep die zich verdienstelijk maakt voor de gemeenschap. Jan geeft desgevraagd aan dat dit één van de hoogtepunten in zijn leven is geweest. “Het is een blijk van waardering van de mensen uit dit dorp. Het kan de vergelijking met een lintje doorstaan, het toont aan dat je een schakel bent in de gemeenschap”. Hij blijft er nuchter onder, op het bescheidene af, maar hij is een erg belangrijke schakel denken wij. En net zoals Jan zelf zijn eigen plekje in het Limburgse land veroverd heeft, is dat ook het geval met zijn werk. Dit verdient een breed podium en waar kan dit dan mooier dan in een galerie in zijn eigen gemeente? 

 Tevens zijn er een aantal portretfoto's van Jan Brandsma te bewonderen. Deze zijn gemaakt door de Wellse fotografe Berny Zeekaf.

‘Eerbetoon’

Eigenaar Roel van der Veen van Pictura: “Ik wil met deze expositie laten zien dat ik bewondering heb voor Jan. Niet alleen voor zijn creaties, maar ook voor zijn levenshouding. Ik zie het zelf als een eerbetoon aan Jan Brandsma als kunstenaar maar vooral als mens.” In 2001 heeft Jan zijn werk ook bij Galerie Pictura tentoongesteld, deze expositie bestaat dan ook voornamelijk uit werk van de afgelopen 20 jaar.

 

Wil je op zondag 11 oktober de expositie van Jan Brandsma komen bezichtigen,
dan zouden we het fijn vinden wanneer je via onze website galeriepictura.nl/reserveringen een tijdslot reserveert.

Op die manier kunnen we 1,5 m. afstand houden en kan Jan Brandsma je in de Maaskamer welkom heten.

Overige berichten

- Fatsoen?
- Vrijwilligersvergadering van De Zonnebloem met veel bedankjes.
- Carnavalsprogramma Maasjoerts 2022-2023
- Carnavaleske filmmiddag in de Buun
- Jesse Sijberts houdt lezing in MFC de Buun: “Well 100 dagen frontlinie”
- Concerto Mosa Joertsicus en Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria op 4 februari
- Weer ‘Krènse’ bij de Mosa Joertsicus
- Pontje Reindersmeer uit de vaart
- Koffiemiddag Zonnebloem groot succes
- Ontmoetingspunt met een carnavalstintje
- Gemeente Bergen inventariseert gevolgen stijgende energieprijzen
- Zonnebloem naar de Kerstmarkt
- Atelier Tomas Dirrix wint prijsvraag waterpaviljoen
- Column Pierre Linssen: Moeder
- Bushalte Bosserheide komt te vervallen