Gildefeesten 2016 bijzonder geslaagd

Publicatiedatum: 08-05-2016

Johan Theeuwen, dubbele winnaar.

De gildefeesten 2016 werden afgetrapt met een spetterend optreden van de pop/rock coverband Flash!. Zoals al enkele jaren werken het gilde en Re-Quest samen, om op de vrijdagavond een goede live band te regelen voor jong en oud.

Op de zaterdagmiddag vond voor de zevende keer het verenigingskoningschieten plaats. Het weer was perfect met een heerlijk zonnetje, licht briesje en heldere hemel. Twaalf teams van eigen bodem maakten zich op voor een gezellige middag met een competitief element, namelijk het vogelschieten en vogelknuppelen. Beide activiteiten, die al heel lang een jaarlijkse traditie vormen voor ons eigen Wellse gilde.

Biljarters, vriendinnen, zanggroep, vrienden, bouwploeg, carnavalsvereniging, buurtgenoten, allen hebben volop geknuppeld en geschoten op de unieke locatie, de gaarde naast kasteel Well. Bij het knuppelen (een houten vogel van een 5 meter hoge paal ‘gooien’) was duidelijk te zien dat er teams al vaker hadden mee gedaan, zij hadden slecht een aantal worpen nodig (8). Terwijl de nieuwere teams tot wel 72 worpen nodig hadden om de romp naar beneden te knuppelen. De identieke vogels in de kwalificatieronden gaven zich niet zo snel gewonnen dit jaar. De ‘snelste’ vogel had slechts 108 schoten nodig, terwijl de ‘taaiste’ vogel pas na 246 schoten geheel van de spil was verwijderd.

De jeugd onder de 16 jaar heeft zich ook prima vermaakt. Naast het luchtkussen, konden zij kennis maken met het schieten met het luchtgeweer. Hier werd volop gebruik van gemaakt, want er stond regelmatig een kleine wachtrij. Ook werd er een kleine competitie georganiseerd voor de jeugd en de beste vijf schutters waren dit jaar:
1.    Max van Kuijk
2.    Sam Peters
3.    Esmée Theeuwen
4.    Lars Krebbers
5.    Owen Driessen
Zij hebben alle vijf een herinneringsmedaille gekregen.

Mede doordat bij het schieten de vogels wat meer kogels vergde dan gedacht, liep het programma iets uit. De finale van het vogelknuppelen was dan wel weer korter dan verwacht. De kop , staart en 1 vleugel waren vrij snel beneden. Bij de 13e worp werd de tweede vleugel en de romp (!) in één worp naar beneden gehaald door Johan Theeuwen. Hij is hiermee de nieuwe knuppelkampioen!

Vervolgens ging het om de titel der titels: de verenigingskoning! De finalisten en hun supporters verzamelde zich onder die ene schietboom. Langzaam maar zeker werd de houten vogel kleiner en kleiner. De ene keer viel er een groter stuk naar beneden, de andere keer waren het alleen wat kleinere spaanders. De spanning steeg bij ieder schot. Na 153 schoten werd het laatste restje hout weggeschoten door…  Johan Theeuwen!

Nog nooit eerder waren de knuppelkampioen en de verenigingskoning één en dezelfde persoon. Maar dit jaar nam dus het nieuwe team van het speklappenfeestcomité meteen beide titels mee naar huis. Van harte gefeliciteerd!

Het St. Antoniusgilde kijkt terug op een geslaagd evenement en wil dan ook graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van deze gildefeesten. Dank je Well !!

Overige berichten

- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag
- Well: vooraankondiging informatiebijeenkomst
- Column Pierre Linssen: Mijn favoriete meester van toen; Piet van Osch!
- Maaspark Well - Inloopmiddag en -avond 27 September
- Rondleiding Historische Molenroute Well