Intocht Sinterklaas

Publicatiedatum: 11-11-2013

Vol verwachting klopt ons Wellse hart.....

Op zondag 17 november a.s. vieren we de intocht van de Sint en zijn Pieten in Well. We verwachten hem per boot om 13.30u bij restaurant “Brienen a/d Maas”.

De Harmonie en het Gilde zullen ook aanwezig zijn en zullen er beide voor zorgen dat de Goedheiligman op een veilige maar ook feestelijke manier richting MFC de BUUN kan lopen.
 
Ouders die met de auto naar de Maas komen, willen wij verzoeken het dorp via de brug en rijksweg te verlaten, zodat de Sint en Pieten veilig over de Kasteellaan kunnen lopen.
 
Extra uitleg van het programma op deze dag:
*Alle kinderen uit Well van 0 tot 4 jaar lopen met
één begeleider naar Kinderdagverblijf ‘t Kienderbenkske. Hier worden zij ontvangen door de leidsters van OKI.
Sinterklaas en enkele Pieten bezoeken als eerste deze groep kinderen. De peuters krijgen de gelegenheid om voor de Sint een voordrachtje te verzorgen en hem een handje te geven. Sinterklaas vertrekt hierna naar de volgende groep en de peuters ontvangen van de Pieten een cadeautje.
 
* De kinderen van groep 1 t/m 5 lopen met één begeleider naar MFC de BUUN. De kinderen hebben hiervoor bij hun surprisebon één toegangsbewijs ontvangen. Er kunnen helaas geen andere toeschouwers toegelaten worden. De begeleiders nemen plaats op de stoelen of als er plaats over is achter de kinderen op de grond. Het is van belang dat de kinderen de surprisebon en het entreebewijs meebrengen anders kunnen we u niet toelaten.
Als alle kinderen hun plekje gevonden hebben in de zaal en de begeleider ook starten we met het programma. Sinterklaas zal niet meteen aanwezig kunnen zijn, daar hij eerst naar de groep peuters gaat. Wij hopen op ieders medewerking tijdens het opvullen van de tijd. Enkele Pieten zullen dit gaan verzorgen.
Als Sinterklaas komt zullen alle groepen hun voordracht kunnen presenteren. Kinderen uit Well die niet op de Vitusschool zitten kunnen zich aansluiten bij hun leeftijdsgenoten. Na afloop krijgen de kinderen hun cadeautje van de Pieten. Alle kinderen blijven zitten, totdat ze een seintje krijgen dat ze aan de beurt zijn. Als eerste zijn de kinderen van groep 1 aan de beurt we eindigen met de kinderen van groep 5.
 
* De kinderen van groep 5 t/m 8 worden ook in MFC de BUUN verwacht. (tweede zaal achterin) Echter pas nadat Sint gearriveerd is en dat is dus om ongeveer 14.00u. Kinderen van groep 5 mogen zelf kiezen in welke zaal zij het Sinterklaasfeest willen vieren. Het feest zal duren tot ongeveer 16.00u. Dit is afhankelijk van het tijdstip dat Sinterklaas hier aanwezig kan zijn.
De middag zal gevuld worden met disco en een andere activiteit. Het is misschien zinvol om de kinderen een beetje zakgeld
(geen consumptiemunten) mee te geven voor het nuttigen van een consumptie. Uiteraard zal er geen alcohol geschonken worden tijdens deze Sinterklaasmiddag. Ouders mogen helaas niet toegelaten worden. Als Sint en zijn Pieten op bezoek zijn geweest worden de surprises uitgereikt aan de kinderen en is het feest afgelopen.
 
Wij hopen op deze manier zoveel mogelijk aan ieders wensen tegemoet te zijn gekomen, zodat alle kinderen op hun manier hebben kunnen genieten van het grote kinderfeest.
 
Werkgroep Buitenschoolse Activiteiten
 
 
.
 

Overige berichten

- De collecte resultaat Goede Doelen Week Well bekend.
- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.