Jaarverslag 2021 De Zonnebloem

Publicatiedatum: 04-03-2022

Het afgelopen jaar was wederom een bijzonder jaar met alle Corona beperkingen. Er is door het bestuur slechts 3x en met de vrijwilligers slechts 2x op gepaste afstand in een grote zaal vergaderd.

Er zijn twee vrijwilligers gestopt met vrijwilligerswerk maar we hebben tegelijkertijd ook drie nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. In 2021 was er 1 vrijwilligster alweer 10 jaar bij de Zonnebloem.
De opengevallen bestuursfunctie ‘activiteiten’ is gelukkig weer opgevuld.

Ondanks alle beperkingen en het feit de meeste activiteiten helaas geen doorgang konden vinden zijn alle vrijwilligers van de Zonnebloem Well/Wellerlooi weer volop bezig geweest om zich in te zetten voor haar/zijn gasten. Hieronder een impressie van de activiteiten.

Februari

In deze maand werden de door de Zonnebloem aangeboden puzzelboekje bij al onze gasten gebracht. Door het niet doorgaan van de traditionele koffiemiddag in januari was er uiteraard nu wat meer aandacht voor onze gasten.

Maart

Na een zeer actieve en creatieve middag, waar door enkele vrijwilligers een Paasattentie werd gemaakt, konden onze gasten verblijd worden met een Paas presentje.

Juni

Nadat de activiteiten in april en mei geen doorgang konden vinden en ook de activiteit van juni met oa een High Tea in het water dreigde te vallen heeft de activiteiten commissie met hulp van vrijwilligers, theeglazen beschilderd met een Zonnebloem. Tezamen met thee en een versnapering zijn deze bij onze gasten rondgedeeld.

Juli

In deze maand hebben de gasten en alle vrijwilligers een attentie in de vorm van een mooi vogelbadje (gesponsord) met vogelzaad gekregen.

Augustus

Enkele vrijwilligers hebben de Zonnebloemboot bezocht.

September

De traditionele Ziekenzondag met de mis in de kerk kon gelukkig, al was het in afgeslankte vorm, door gaan, helaas zonder diner.

November

Voor het eerst sinds tijden gelukkig weer een gezamenlijke activiteit. Met onze gasten zijn we bij de Chinees geweest waar een heerlijk buffet geregeld was. Ondanks de maatregelen waren de gasten heel blij en werd er heerlijk gegeten.

December

Ook dit jaar ontbrak de Kerstattentie natuurlijk niet. Daar de Kerstmarkt niet doorging werd besloten de Kerstattentie dit jaar eerder uit te delen. De door enkele Vrijwilligers zelfgemaakt Kerstkrans met verlichting werd met heel veel lof en dankbaarheid ontvangen.

Lotenverkoop

In 2021 werden er gelukkig weer loten verkocht. Er was besloten om minder loten te bestellen gezien de toch nog beperkende maatregelen.

RABO club support

In november ontving onze afdeling maar liefst € 507,97 dankzij de vele stemmen die we mochten ontvangen. We hopen er in 2022 iets moois mee te kunnen en vooral mogen doen.

Het zomer tientje

Met het “zomertientje” kunnen gasten 1 op 1 met hun vrijwilliger opstap. Dit jaar was het een beetje passen en meten gezien de maatregelen.

Zou u na het lezen van dit jaaroverzicht denken “Wat ’n leuke organisatie “de Zonnebloem” daar wil ik meer over weten”. Kijk dan eens op de site www.zonnebloem.nl, of als u gast wilt worden neem dan gerust contact op met onze bestuursleden bezoekwerk.
Voor Well: Riet Linders 0478-501512. Voor Wellerlooi: Petra Martens 06-30135969.

Zij kunnen u vertellen wat er mogelijk is.

Overige berichten

- De collecte resultaat Goede Doelen Week Well bekend.
- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.