Koningschieten 2019: winst voor moeder en dochter!

Publicatiedatum: 06-05-2019

De eerste zondag van mei staat voor ons Wellse gilde traditioneel in het teken van het koningschieten. Het weer was erg wisselvallig, maar tussen de buien door is er toch nog een lekker zonnetje.

In verband met het weer, wordt er besloten om het koningschieten voor de jeugd en de volwassenen gelijktijdig te starten. Bij de jeugd zijn er slechts twee deelnemers, maar dat maakt de strijdt niet minder spannend! Zij starten erg enthousiast en de spanning stijgt naarmate de vogel meer en meer hout verliest. En na 85 schoten vallen de laatste resten naar beneden. Het is Majke Welbers​ die haar titel prolongeert!

De volwassen hebben meer schoten nodig, 309 schoten. Alle aanwezige gildebroeders en zusters schieten mee op de  kop en vleugels van de houten vogel. En de eerste vleugel valt bij het 29e schot, met Piet Zegers aan het geweer​. Zijn zoon Geert Zegers​, schiet de andere vleugel naar beneden met het 65e schot. Rob Welbers​ haalt de kop van de vogel met het 82e schot. Wellicht door de wisselende weersomstandigheden, maar het tempo van schieten ligt redelijk hoog. Uiteindelijk zijn er acht schutters die gaan voor de titel. De vogel geeft zich niet snel gewonnen: de ene keer slecht was kleine spaanders, de andere keer een wat groter stuk. Diverse malen draait of kantelt de vogel en uiteindelijk begint deze steeds verder achterover te hangen. Het verlossende schot komt van Mirjam Welbers​ en met dit 309e schot is zij de gildekoning 2019-2020.

Vandaag werd ook geschoten voor het schutterskruis  (wedstrijd op de wip). Hier behaalde Geert Zegers als enige de maximaal te behalen punten en dus mag hij het bijbehorende zilveren kruis een jaar lang dragen.

Op zondag 30 juni worden de nieuwe koningen geïnstalleerd tijdens de H.Mis in de Wellse St. Vituskerk. 's Middags krijgen de nieuwe koning en jeugdkoning een receptie aangeboden. U bent van harte uitgenodigd.

Op Hemelvaartsdag zal het Wellse gilde deelnemen aan het gemeentekoningschieten, dat dit jaar plaatsvindt op het terrein van Schutterij St. Petrus in Bergen (gelegen aan de parkeerplaats van de voetbalclub). Hier zullen zij proberen het gemeentekoningschild wederom naar Well te halen. Dit evenement is vrij toegankelijk en ieder is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Op zaterdag 1 juni kunnen de inwoners van ons dorp Well, zelf proberen hoe het is om voor het koningschap te schieten. Tijdens de open dag van het St. Antoniusgilde, op de gaarde nabij Kasteel Well. Onder begeleiding en met geweer in een affuit, kunnen Wellse teams hun geluk proberen op de houten vogels. Hiervoor kunnen nog teams aangemeld worden via info@gildewell.nl (minimumleeftijd is 16 jaar).

Overige berichten

- De collecte resultaat Goede Doelen Week Well bekend.
- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.