Meerdaags Wandelevenement Venray afgelast

Publicatiedatum: 30-09-2020

Tot hun grote spijt moet de organisatie van Meerdaags Wandelevenement Venray het evenement opnieuw aflasten. 

Toch niet weer!

Aanstaande vrijdag, 2 oktober, zou de doorstart van de 3e editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray gaan plaatsvinden.

Oorspronkelijk stond ons evenement voor begin juni op het wandelprogramma. Door het besluit van onze regering, eind maart, dat er een verbod zou komen op het houden van evenementen, samenkomsten en bijeenkomsten tot 1 september hebben wij ons evenement toen moeten annuleren.

Na het deels vrijgeven van evenementen hebben wij als bestuur meteen gekeken in hoeverre het mogelijk was ons evenement in oktober in te halen. Wij werden hierin gesteund door onze sponsoren die de wens uitspraken om het evenement nog in 2020 te laten plaatsvinden. Ook vanuit onze gemeente Venray kregen wij het verzoek om alles in het werk te stellen om het evenement dit jaar nog in te halen. Uiteraard met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM, Veiligheidsregio Noord-Limburg en de gemeente Venray. Dit betekende veel extra werk maar dat hadden wij er graag voor over.

Alles verliep volgens planning. Afgelopen weekend zijn diverse vrijwilligers en het voltallig bestuur nog actief geweest om de bekende laatste puntjes op de i te zetten. Vanuit de overheid waren er geen redenen om je zorgen over te maken. De provincie Limburg had/heeft de status “waakzaam” wat de laagste status is op de coronakaart van Nederland. Ook waren er geen berichten dat er deze week sprake zou zijn van nieuwe landelijke maatregelen, alleen zouden er op dinsdag meer regionale maatregelen worden afgekondigd.

Het liep echter, wederom, anders. Maandagmorgen werd in de pers bekend gemaakt dat er al die avond nieuwe maatregelen afgekondigd werden. Helaas gaat het nu niet alleen om regionale maatregelen maar ook om landelijke maatregelen die ook ons evenement treffen.

Zo is de maximale groepsgrootte voor buitenactiviteiten 40 personen en voor binnen zelfs maar 30 personen. Met deze aantallen is het voor ons onmogelijk om het evenement door te laten gaan. Immers er kunnen groepen van wandelaars ontstaan die groter zijn dan 40 en ook bij de start en finish zit je aan snel aan deze omvang, ongeacht het feit dat wij in verschillende tijdvakken starten. Voor onze rustplaatsen wordt het al helemaal een puzzel omdat er maar 30 mensen binnen mogen zijn en in oktober kun je geen rustplaatsen buiten inrichten. Daarnaast komen onze deelnemers uit geheel Nederland waardoor het aantal verkeersstromen richting Venray zal toenemen wat momenteel niet wenselijk is.

Vandaag is er overleg geweest met de gemeente Venray en Veiligheidsregio Noord- Limburg en hebben wij het advies gekregen om ons evenement wederom te annuleren.

Terneergeslagen en teleurgesteld proberen wij nu de draad weer op te pakken maar het is nauwelijks te bevatten dat dit ons 1 minuut voor twaalf nogmaals overkomt. Laten wij duidelijk zijn, wij ondersteunen alle maatregelen die de overheid momenteel neemt om niet achter het coronavirus aan te lopen maar men zal ook begrijpen dat dit besluit op dit tijdstip als een mokerslag binnenkomt.

Zijn er dan geen lichtpuntjes in deze onzekere tijd? Jazeker wel. Wat te denken van de enorme flexibiliteit en inzet van onze vrijwilligers, die in één jaar twee evenementen hebben moeten organiseren. Onze sponsoren die ons door dik en dun steunen in alles. En last but not least onze trouwe wandelaars. Voor de editie in juni hadden ruim 200 wandelaars zich ingeschreven op het moment dat wij deze editie moesten annuleren. De afgelopen weken zijn er nog bijna 1.400 wandelaars bijgekomen. Samengevat: ons wandelevenement leeft onder wandelaars. Deze lichtpuntjes geven ons de kracht om door te gaan en zo snel als mogelijk met de voorbereidingen te beginnen voor de editie in 2021 die op 4, 5 en 6 juni staat gepland. Op korte termijn zullen wij de wandelaars die zich hebben ingeschreven informeren over hoe nu verder.

Blijf gezond.

Bestuur Meerdaags Wandelevenement Venray.

Overige berichten

- De collecte resultaat Goede Doelen Week Well bekend.
- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.