Nationale Herdenking op vrijdag 4 mei

Publicatiedatum: 21-04-2018

Vrijdag 4 mei bent u van harte welkom bij de Nationale Herdenking in de gemeente Bergen , die plaatsvindt bij het verzetsmonument op de Hamert in Wellerlooi.

Om 19.30 uur verzamelen de deelnemers zich bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer aan de Twistedenerweg in Wellerlooi. Om 19.40 uur vertrekt de stoet in stilte , onder begeleiding van het St. Antoniusgilde Well , voor de herdenking naar het monument op de Hamert.

Bij het verzetsmonument

Na een trompet signaal om 20.00 uur is het twee minuten stil. Na dit stiltemoment speelt Harmonie de Vriendenkring uit Well de ‘Last Post’ . Het college va n Gemeente Bergen, een afvaardiging van Gemeente Weeze, h et St. Antoniusgilde Well, een afvaardiging van de veteranen uit de gemeente Bergen, familieleden van de overledenen en bezoekers leggen een krans of bloemen bij het monument. Het college en twee leerlingen van basisschool St. Vitus leggen gezamenlijk de krans van de gemeente Berg en . Harmonie De Vriendenkring speelt tijdens de bloemenhulde een treurmars. Marloes Kempkens, lid van deze harmonie , draagt een gedicht voor, gevolgd door een gedicht dat twee leerlingen van basisschool St. Vitus voorlezen . Aansluitend is de toespraak van burgemeester Manon Pelzer. Na de klanken van het Wilhelmus bent u van harte welkom in Jachthut op den Hamert

Overige berichten

- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well