Start werkzaamheden haven Wanssum

Publicatiedatum: 27-03-2018

De komende weken wordt er gewerkt aan de waterkering in de haven van Wanssum.

De waterkeringen worden aangepakt om aan het gewenste beschermingsniveau te voldoen. Als eerste worden staan de werkzaamheden in de jachthaven gepland. Het aanbrengen van de nieuwe damwanden gaat gepaard met geluid en trillingen.

Werkzaamheden

In hoofdlijn bestaan de werkzaamheden uit het verwijderen van de dam ter hoogte van Agrifirm, het plaatsen van nieuwe dam- en keerwanden en het aanvullen van grond achter de nieuwe damwanden.

De nieuwe damwanden hebben een lengte variërend van 6 tot 16 meter. Tussen Agrifirm tot en met de Jumbo worden de damwanden vanaf land aangebracht. In de industriehaven gebeurt dat vanaf het water. De werkzaamheden voor het aanbrengen van de nieuwe damwanden brengen geluid en mogelijk trillingen met zich mee. Het geluid is goed hoorbaar voor bewoners en bedrijven in het centrum van Wanssum.

Nadat de nieuwe damwanden zijn aangebracht volgt de afwerking van de waterkering. De oude oeverconstructies en dam worden verwijderd. De ruimte achter de nieuwe damwanden wordt aangevuld met klei en zand. Om de waterkering af te maken, wordt een betonnen waterkering geplaatst die voor een gedeelte in de dijk zit. Voor de verankering van de damwanden worden ankers geboord in het dijklichaam.

Planning

Momenteel worden de werkterreinen ingericht en materiaal en machines aangevoerd. Aansluitend wordt de bestaande dam verwijderd, nieuwe damwanden geplaatst en de waterkering afgemaakt. De werkzaamheden aan de waterkering in de jachthaven aan de kant van de Jumbo vinden plaats van eind maart t/m begin juli. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.

Overige berichten

- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well