Terugblik online informatiesessie dijkversterkingen Well

Publicatiedatum: 01-12-2021
Op 17 november heeft het projectteam dijkversterking Well de bewoners bijgepraat tijdens een online informatiesessie. Helaas was het met de geldende coronamaatregelen niet mogelijk bewoners in de Buun te ontvangen. Zo’n 70 tot 80 bezoekers namen de tijd om de sessie online via Youtube te volgen.
 
Bestuurder Jos Teeuwen van Waterschap Limburg blikte terug op het hoogwater in juli en wat dat betekende voor Well. Ook op welke manier de regio structureel meer aandacht vraagt voor hoogwaterveiligheid.

Bewoners hebben ook vragen over de aanpak van het hoogwater, bijvoorbeeld over de verdeling van zandzakken. Begin 2022 organiseert de gemeente daarom in samenwerking met Waterschap Limburg nog een aparte evaluatieavond hoogwater.
 
Tijdens het tweede gedeelte van de infobijeenkomst was het tijd voor een update van het project. In een vraaggesprek met bestuurders Antoon Splinter (gemeente Bergen) en Jos Teeuwen (Waterschap Limburg) onder leiding van gebiedsregisseur Keesjan van den Herik kwam veel informatie over de gebiedsgerichte aanpak stap voor stap langs. De gebiedsgerichte aanpak houdt in dat we de dijkversterking, groene rivier, het beekherstel en andere gebiedsopgaven met alle overheden samen in één keer goed regelen. Op deze avond is vooral stilgestaan bij de groene rivier, en hoe waterstandsverlaging met een aantrekkelijk ingericht gebied te combineren. Momenteel worden daar de grote lijnen voor afgestemd door de overheden, waarna het gebied ingekleurd kan worden. Daar zullen bewoners dan zeker bij betrokken worden, om met hun belangen en kennis van het gebied tot een robuust plan te komen.
 
U kunt alle informatie terug vinden via onze website:
  • de opname van de infoavond,
  • de powerpoint presentatie,
  • de gestelde vragen en antwoorden over het hoogwater en de gebiedsgerichte aanpak.
 
Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak plannen?
Neem hiervoor contact op met het omgevingsteam (Jetske Vaas of Ellen te Boekhorst) via 088 – 88 90 100 of stuur een mail naar dijkversterking@waterschaplimburg.nl.
 

Overige berichten

- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem
- Column Pierre Linssen: Wensvervullingen ingewilligd van Nelly Linssen-Hurkmans (R.I.P.)
- Wells Forum heet voortaan Dorpsraad Well
- ‘Kreense’ bij Mosa Joertsicus