Uitwisselingsconcert “Meet In The Middle” in ’t Wapen van Wanroy

Publicatiedatum: 30-09-2019

Harmonie Well en Fanfare Heesch komen 12 oktober samen;

Zaterdag 12 oktober vormt het podium van ’t Wapen van Wanroij te Wanroij het decor van een bijzonder uitwisselingsconcert tussen Harmonie de Vriendenkring uit het Limburgse Well en Fanfare Aurora uit het Brabantse Heesch. Wat hen bindt is dat ze beide onder leiding staan van dirigent Geert Jacobs uit Leunen en dat ze allebei op concours gaan. De Vriendenkring op 20 oktober in Roermond en Aurora een maand later in Veldhoven. Dat motiveerde Jacobs om in de opmaat naar deze muzikale examens een concert te plannen ergens halverwege de weg Well - Heesch, anders gezegd: “Meet In The Middle”. Voorwaarde was wel dat het een zaal moest zijn met een goede klank en een groot podium want beide korpsen tellen ongeveer 70 muzikanten waaronder een grote slagwerksectie. Vanwege de goede reputatie van de grote zaal van het ’t Wapen van Wanroij was de keuze snel gemaakt.

Harmonie de Vriendenkring (3de divisie) bestaat al ruim 130 jaar en heeft een verleden met veel muzikale hoogtepunten waaronder diverse promoties en landskampioenschappen o.a. met de huidige dirigent. Ook plaatselijke en regionale optredens staan regelmatig op het programma waarvan het jaarlijks carnavalsconcert “Mosa Joertsicus” volle zalen trekt.

Fanfare Aurora (1ste divisie) opgericht in 1906, heeft gezelligheid, ambitie, betrokkenheid en muzikaliteit hoog in het vaandel staan. De vereniging staat midden in de gemeenschap en beschikt naast het fanfareorkest nog over een opleidingsorkest, malletband, jeugdorkest en een jeugdmalletband. Naast deelname aan concertwedstrijden speelt Aurora ook vol enthousiasme lichtere concerten o.a. tijdens carnaval en kerst. Ook muziekspektakel “Aurora ontmoet…” is populair; Een groots opgezet theaterconcert met bekende muziek en medewerking van diverse muzikale gasten.

Het Uitwisselingsconcert begint om 19.30 uur waarbij de Vriendenkring het spits zal afbijten met de mars “Sonority” en de concertwerken “Ministry Of Winds” en “Variations on a Korean folk song”. Na de pauze zal Aurora het concert vervolgen met inspeelwerk “March” en de concertwerken “Galea et Bellum” van Jan de Haan en “Aurora” van Eric Swiggers.

Muziekliefhebbers zijn van harte welkom. De zaal van ’t Wapen van Wanroij aan de Kwikstraat 6, is open vanaf 19.00 uur. De entree is gratis.

dirigent Geert Jacobs uit Leunen

 

Fanfare Aurora

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem