update: Gemeente Bergen: Hoge waterstand van de Maas

Publicatiedatum: 17-07-2021

De wateroverlast in Zuid- en Midden-Limburg heeft gevolgen voor de waterstanden van de Maas, heeft gevolgen voor onze gemeente.

17 juli 12:00

Naar verwachting wordt vandaag het hoogtepunt bereikt

Gelet op de huidige inzichten en de gegevens van nu is de verwachting dat het hoogste punt van het water vandaag wordt bereikt. Zoals het er nu (zaterdag 12.00 uur) naar uit ziet zijn de getroffen maatregelen voor nu voldoende. Blijf de informatie op deze site en Facebook Gemeente Bergen volgen.Naar verwachting wordt vandaag het hoogtepunt bereikt Gelet op de huidige inzichten en de gegevens van nu is de verwachting dat het hoogste punt van het water vandaag wordt bereikt. Zoals het er nu (zaterdag 12.00 uur) naar uit ziet zijn de getroffen maatregelen voor nu voldoende. Blijf de informatie op deze site en Facebook Gemeente Bergen volgen.

 

17 juli 10:30

Water komt onder coupures door

In de Grotestraat in Well komt water onder de coupures door en loopt de straat in. Waterschap en gemeente nemen maatregelen om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Verder verwijzen we naar de eerdere adviezen om te evacueren 

 

16 juli

Gemeente Bergen houdt de situatie nauwlettend in de gaten en bereidt zich voor op overlast.

Gelet op de huidige inzichten met betrekking tot het verloop van de hoogwatergolf bieden de dijken in onze gemeente, op dit moment, voldoende bescherming tegen de hoge waterstanden.

De bewoners van woningen en bedrijven die buitendijks liggen en waarschijnlijk te maken krijgen met overlast van hoogwater worden door Gemeente Bergen geïnformeerd. De gemeente informeert deze bewoners en bedrijven ook over de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Bergen en Aijen

Gelet op de huidige voorspellingen gaat het water de komende dagen over de weg tussen Bergen en Nieuw Bergen. Wij adviseren inwoners van Bergen en Aijen om de auto tijdig te parkeren aan de oostkant van de N271. Bijvoorbeeld op de parkeerplaats Mosaïque. Op deze parkeerplaats is, met ingang van vrijdagnacht, regelmatig een toezichthouder aanwezig.

Pendeldienst

Gelet op de verwachte overstroming van de weg tussen Bergen en Nieuw Bergen stelt de gemeente de komende dagen een pendeldienst in. Meer informatie daarover volgt.

Informatie en stand van zaken

Gemeente Bergen informeert u via deze website, via de Facebookpagina en Twitter van Gemeente Bergen over de actuele ontwikkelingen. Ook via regionale radiozenders zoals Maasduinen Centraal en L1 kunt u het laatste nieuws horen en volgen (via hun websites en sociale media).

Vragen?

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 0485. Dit nummer kunt u vanaf vandaag 24 uur per dag, ook op zaterdag en zondag, bereiken. Er is altijd iemand aanwezig om u te helpen.

Overige berichten

- De collecte resultaat Goede Doelen Week Well bekend.
- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.