Vernieuwde Vituskapel wordt ingezegend.

Publicatiedatum: 22-06-2022

Op zondag 3 juli 2022 zal pastoor Clemens tijdens de Sacramentsprocessie rond 11:00 uur de geheel vernieuwde kapel inzegenen. Hierbij zijn harmonie de Vriendenkring en het Sint Antoniusgilde aanwezig.

Ook is iedereen uitgenodigd, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen tot de totstandkoming van dit project van Archief Well.

In de zomer van 2021 begon Jan Brandsma met het herstellen van de houtskooltekeningen, die Jan Fellinger midden jaren vijftig van de vorige eeuw aanbracht in de toen net gebouwde kapel. En in juni van dit jaar werd de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden.

De kapel is in 1954 gebouwd als herinnering aan de parochiekerk, die Sint Vitus als patroonheilige heeft en eeuwenlang op deze plek aan de Maas heeft gestaan, maar eind 1944 door de geallieerden kapot werd geschoten. De slechte staat van de bijzondere houtskooltekeningen was voor Archief Well de aanleiding om het initiatief te nemen voor de opknapbeurt. Een van de doelstellingen van Archief Well is het behouden van cultureel erfgoed in de publieke ruimte van Well. Deze opknapbeurt was echter niet mogelijk geweest zonder de medewerking en steun van vrijwilligers, Wellse ondernemers en een financiële bijdrage waardoor de kosten voor Archief Well beperkt zijn gebleven. Naast het herstel van de tekeningen heeft de kapel een algehele schilderbeurt, nieuwe kozijnen met glas-in-lood ramen en twee nieuwe houten St. Vitusbeelden gekregen. Een herinneringsplaquette zal worden onthuld door Alfred Zoon uit Capelle aan de IJssel. Hierna kan de fraai opgeknapte kapel door iedereen worden bezichtigd.

Meer is te lezen en te zien op de Sint Vituskapel pagina

Jan Brandsma

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well