Vraag het mantelzorgcompliment aan

Publicatiedatum: 26-03-2023

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit zijn of haar directe sociale omgeving. Dit geldt ook voor hulp aan huisgenoten en de hulp aan bewoners van een instelling. Mantelzorg is hulp die verder gaat, uitgebreider is dan de gebruikelijke hulp.

 

Waardering
Gemeente Bergen waardeert haar mantelzorgers. Het mantelzorgcompliment is een manier om deze waardering uit te drukken. In 2023 is het mantelzorgcompliment een financiële waardering van € 50,00 per zorgvrager, de hulpbehoevende die mantelzorg ontvangt.

Aanvragen 2023
De zorgvrager kan het mantelzorgcompliment zelfstandig aanvragen of in overleg met zijn mantelzorger. De aanvraag kunt u indienen vanaf 1 april tot en met 30 november 2023. Afhankelijk van wanneer u de aanvraag indient ontvangt u het mantelzorgcompliment op uw bankrekening in juli, oktober of december 2023.

Voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de aanvraag. Zo ontvangt ieder huishouden/adres maximaal één keer per jaar een mantelzorgcompliment. Zijn er meer mantelzorgers betrokken? Dan kan de zorgvrager het bedrag onder meerdere mantelzorgers verdelen. Alle voorwaarden kunt u teruglezen op www.bergen.nl/mantelzorg.

Aanvraagformulier
U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen en indienen. U kunt het echter ook downloaden via www.bergen.nl/mantelzorg of ophalen bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis (tijdens openingstijden). Het ingevulde formulier levert u vervolgens in bij het Klant Contact Centrum of stuurt u naar Postbus 140, 5854 ZJ Bergen met de vermelding ‘Mantelzorgcompliment’.

Meer informatie
Wilt u meer weten over (het aanvragen van) het Mantelzorgcompliment? Kijk dan op www.bergen.nl/mantelzorg. Of neem contact op met mantelzorgondersteuner Eefke Lommen, e.lommen@bergen.nl.

Overige berichten

- Adventsconcert Wells Stemmenorkest “De kracht van een lied ”
- Āld Prinse Còmpeni-j reiken 21e Mosa Joertsicus uit
- Schoolplein wordt groen en blauw
- Herinrichting en archeologisch onderzoek in Maaspark Well
- Tweede Kamerverkiezing
- Chineesbuffet voor de gasten van de Zonnebloem
- ... alder werre!
- Boekpresentatie “De oudste huizen van Well en hun eigenaren”
- Een excursie met Kampergeul B.V.
- Wist u dat er in Well 3 energiecoaches zijn?
- Snoeiwerkzaamheden Well
- Maandag 6 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in MFC De Buun
- Mooi bedrag Rabo ClubSupport voor de Zonnebloem afdeling Well / Wellerlooi.
- Zonnebloemloterij 2023
- Record bedrag Rabo ClubSupport voor Archief Well