Vraag het mantelzorgcompliment aan

Publicatiedatum: 26-03-2023

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit zijn of haar directe sociale omgeving. Dit geldt ook voor hulp aan huisgenoten en de hulp aan bewoners van een instelling. Mantelzorg is hulp die verder gaat, uitgebreider is dan de gebruikelijke hulp.

 

Waardering
Gemeente Bergen waardeert haar mantelzorgers. Het mantelzorgcompliment is een manier om deze waardering uit te drukken. In 2023 is het mantelzorgcompliment een financiële waardering van € 50,00 per zorgvrager, de hulpbehoevende die mantelzorg ontvangt.

Aanvragen 2023
De zorgvrager kan het mantelzorgcompliment zelfstandig aanvragen of in overleg met zijn mantelzorger. De aanvraag kunt u indienen vanaf 1 april tot en met 30 november 2023. Afhankelijk van wanneer u de aanvraag indient ontvangt u het mantelzorgcompliment op uw bankrekening in juli, oktober of december 2023.

Voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de aanvraag. Zo ontvangt ieder huishouden/adres maximaal één keer per jaar een mantelzorgcompliment. Zijn er meer mantelzorgers betrokken? Dan kan de zorgvrager het bedrag onder meerdere mantelzorgers verdelen. Alle voorwaarden kunt u teruglezen op www.bergen.nl/mantelzorg.

Aanvraagformulier
U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen en indienen. U kunt het echter ook downloaden via www.bergen.nl/mantelzorg of ophalen bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis (tijdens openingstijden). Het ingevulde formulier levert u vervolgens in bij het Klant Contact Centrum of stuurt u naar Postbus 140, 5854 ZJ Bergen met de vermelding ‘Mantelzorgcompliment’.

Meer informatie
Wilt u meer weten over (het aanvragen van) het Mantelzorgcompliment? Kijk dan op www.bergen.nl/mantelzorg. Of neem contact op met mantelzorgondersteuner Eefke Lommen, e.lommen@bergen.nl.

Overige berichten

- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier
- 𝗦𝘁𝗲𝘃𝗶𝗴 𝗦𝘁𝗮𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹 𝗲𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿𝗹𝗼𝗼𝗶
- Column Pierre Linssen: 12