Wellse toppers in actie

Publicatiedatum: 05-04-2019

Wat hebben Thijs Daniels, Kimi Koenen, Tjeu Weijs, Niels Laarakker en Roy Laarakker gemeen? Ja precies! Naast dat ze allemaal jongens zijn en uit Well komen, spelen ze allemaal muziek en ook nog goed ook! Onlangs wonnen ze namelijk allemaal een prijs bij het Solistenconcours van de gemeente Bergen. De Wellse jeugdmuzikanten aan zet!

Solistenwattes

Ik hoor je denken: Solistenwattes? Het Solistenconcours is een jaarlijks terugkerend evenement van de gemeente Bergen waarbij de vijf orkesten (Afferden-Bergen-Siebengewald-Well-Wellerlooi) samenwerken om muziekleerlingen een podium te bieden. Meedoen aan het Solistenconcours zorgt voor verbroedering en een flinke uitdaging voor de muziekleerlingen. Voor de mensen die weten wat het is en ook wel eens deelgenomen hebben, zullen niet graag terugdenken aan de straaltjes zweet die langs de rug naar beneden liepen en de zenuwen die er mee gepaard gingen. De commissie die het Solistenconcours organiseert hebben er de handen vol aan. Allereerst het tot in de puntjes regelen van de dag, daar komt veel bij kijken. Er zijn namelijk verschillende ‘divisies’ waar muziekleerlingen ingedeeld kunnen worden. Dit heeft te maken met het aantal muziekdiploma’s dat iemand heeft, maar ook hoe goed ze gepresteerd hebben in het vorige jaar. Wanneer alle muziekleerlingen opgegeven zijn, kan de commissie aan de slag met puzzelen. Schema hier, met de piano oefenen daar: petje af hoor!

In het zonnetje

En dan kan het beginnen: de dag zelf. Je hebt leerlingen die er ongelofelijk veel zin in hebben, sommige leerlingen kijken een beetje groen en worden nog even flink opgepept door familie en de muziekdocent. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed en dat blijkt. Want Well heeft flink wat prijzen mee naar huis gebracht. Bij de slagwerkers behaalde Niels Laarakker 83 punten en won in de jeugddivisie. Kimi Koenen behaalde 86 punten in de 5e divisie. Hij had daarmee de hoogste punten van alle slagwerkers en won hiermee de dagprijs. Bij de blazers won Roy Laarakker met 89 punten in de 5e divisie. Tjeu Weijs behaalde met 89 punten een gedeelde eerste plaats in de 3e divisie en tot slot won Thijs Daniels de 4e divisie met 90 punten. Hij werd aan het einde van het Solistenconcours 2019 uitgeroepen tot winnaar van alle blazers en winnaar van de dag. Alle deelnemers aan het concours zijn natuurlijk stuk voor stuk toppers, want ga er maar aan staan. Toch mogen deze vijf Wellse toppers op dit moment iets meer in het zonnetje gezet worden. Dagwinnaars en divisiewinnaars: de Wellse jeugdmuzikanten laten zien hoe het hoort!

Natuurlijk maken wij (Pat fotografeert) er dan mooie foto's van...

Overige berichten

- Bloemrijke dijken, het nieuwe fleurige landschap in Well? In Nederland?
- Nieuwe opvang voor zwerfdieren
- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap