4 mei herdenking op de Hamert

Publicatiedatum: 21-04-2024
De oorlogsslachtoffers herdenken en de vrijheid vieren. Dat doen we op 4 en 5 mei. Ook in de gemeente Bergen herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. U bent van harte welkom bij de jaarlijkse herdenking op 4 mei bij het Monument der Gevallenen op de Hamert in Wellerlooi.
 
Bezoekers verzamelen zich bij Jachthut op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. Om 19.30 uur vertrekt de stoet in stilte, onder begeleiding van het Sint Antoniusgilde uit Well, naar het Monument der Gevallenen voor de herdenking.
 
Bij het monument
Na een woord door de ceremoniemeester en het voorlezen van de namen van de zeven slachtoffers tijdens het dodenappèl, wordt het signaal Taptoe gespeeld. Om 20.00 uur is het 2 minuten stil. Vervolgens speelt fanfare Les Montagnards uit Bergen het Wilhelmus.
 
Burgemeester en wethouders van Gemeente Bergen, een afvaardiging van Gemeinde Weeze, het Sint Antoniusgilde uit Well, een afvaardiging van de veteranen uit de gemeente Bergen, familieleden van de slachtoffers en bezoekers leggen een krans of bloemen bij het monument. Leerlingen van basisscholen De Fontein en De Klimop uit Nieuw Bergen leggen de krans van Gemeente Bergen en dragen een gedicht voor. Daarna houdt de burgemeester een toespraak.
 
Na afloop
Na afloop van de herdenking is iedereen van harte welkom om na te praten bij Jachthut op den Hamer. De koffie en cake staan klaar.
 

Overige berichten

- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well