Carnaval in 2022...

Publicatiedatum: 04-01-2022

Helaas hebben we als bestuur van carnavalsvereniging de Maasjoerts de knoop door moeten hakken. We hebben namelijk moeten besluiten om de optochten voor dit jaar opnieuw af te blazen.

Beste Joertse en Joerstsinne,

Met de onzekerheid die we nu hebben en alles wat in dit korte tijdbestek nog geregeld moet worden, kunnen we dit helaas niet waarmaken. We kunnen mede hierdoor geen optochten als andere jaren garanderen. Veel bouwers zijn nog niet aan hun creaties begonnen in afwachting van dit besluit. Anderen zijn al volop bezig met hun creaties. We vinden het ontzettend jammer dat we dit hebben moeten besluiten, maar op deze duidelijkheid heeft iedereen gewacht en konden we helaas niet eerder bieden.

We zullen helaas dus weer een jaar moeten wachten, maar... Om de carnavalssfeer in het dorp niet verloren te laten gaan, willen we iedereen oproepen om vanaf januari de huizen te versieren en de Maasjoertsevlaggen en lichtjoertse op te hangen. Ook wij als vereniging zullen de carnavalssfeer zoveel mogelijk in het dorp zichtbaar proberen te maken. De Joertsevlaggetjes zullen worden geplaatst. De banners zullen we veranderen. Onze loterij gaat gewoon door. De carnavalskrant is in de maak en zal in februari huis aan huis worden verkocht.

Ook de jeugd bekijkt op dit moment welke activiteiten zij door kunnen laten gaan en in welke vorm. Het jaarlijkse ontwerp van de nieuwe Joertsepin is gekozen (de winnaar met zijn / haar ontwerp wordt binnenkort live bekend gemaakt). Als deze uiteindelijk onthult is, kan iedereen deze unieke Joertsepin uiteindelijk verkrijgen voor € 5,-. Ook onze nieuwe Maasjoertsepin wordt binnenkort onthult en is voor dezelfde prijs te verkrijgen. Op dit moment is nog niet bekend waar de betreffende pinnen gekocht kunnen worden. Voor degene die hierop niet willen wachten, kunnen na bekendmaking contact opnemen met onze vorst Jippe tel: 0621199326 om deze te bemachtigen.

We hopen uiteindelijk ook onze hoogheden (Prins Nick, het boerebruidspaar Mariska en Bas, Jeugdprins Niels en Jeugdprinses Lynn en de jeugdboeren Tjeu en Liv met hun gevolg) nog een waardig afscheid te kunnen geven. De reeds verplaatste datum van december naar het weekend van 8 januari zal in ieder geval niet plaats kunnen vinden. We gaan bekijken of we dit nog op een ander moment kunnen doen.

Het Mosajoertsicus concert (05-02-2022) is inmiddels ook afgelast en zal op een later moment in dit jaar plaats gaan vinden. Voor de overige activiteiten zullen we telkens bekijken wat er mogelijk is. Er zullen tijdens carnavalszondag en -maandag geen prijsuitreikingen zijn, maar we hopen met z'n allen uiteindelijk toch nog een paar mooie carnavalsdagen samen te kunnen vieren. Houdt onze social media kanalen, www.maasjoerts.nl en www.wellaandemaas.nl daarom in de gaten.

We houden jullie op de hoogte.

Overige berichten

- Adventsconcert Wells Stemmenorkest “De kracht van een lied ”
- Āld Prinse Còmpeni-j reiken 21e Mosa Joertsicus uit
- Schoolplein wordt groen en blauw
- Herinrichting en archeologisch onderzoek in Maaspark Well
- Tweede Kamerverkiezing
- Chineesbuffet voor de gasten van de Zonnebloem
- ... alder werre!
- Boekpresentatie “De oudste huizen van Well en hun eigenaren”
- Een excursie met Kampergeul B.V.
- Wist u dat er in Well 3 energiecoaches zijn?
- Snoeiwerkzaamheden Well
- Maandag 6 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in MFC De Buun
- Mooi bedrag Rabo ClubSupport voor de Zonnebloem afdeling Well / Wellerlooi.
- Zonnebloemloterij 2023
- Record bedrag Rabo ClubSupport voor Archief Well