De Buun verder zonder exploitant

Publicatiedatum: 23-07-2015

Nieuws komt als een mokerslag aan bij Wellse verenigingen

De eigenaar van MFC De Buun, woningcorporatie Destion en de huurders Aniek en Gert-Jan Botden, hebben samen besloten om de huurovereenkomst van De Buun met onmiddellijke ingang te beëindigen. Hiermee is een dreigent faillissement voorkomen en blijft De Buun bestaan. Bij een faillisement was niemand gebaat, de hele inboedel zou dan in beslag zijn genomen en was er een leeg gebouw overgebleven. Pas sinds enkele weken was Destion op de hoogte van de grote financiële problemen.

De reden van de contractbeëindiging is dat de exploitatie voor de huurders niet rond te krijgen was, ondanks een verlaging van de huur. Al vanaf het begin bleef de omzet ver achter bij de prognoses die het stel op basis van beschikbare cijfers van de vorige exploitant had gemaakt. Zij namen in februari net voor het Carnaval 2014 de Buun over. De Carnavalszittingen en voorbals liepen ze mis. In de zomer ligt de Buun practisch stil.

Destion gaat De Buun nu op een andere wijze exploiteren. Niet meer met een exploitant die zorgt voor het onderhoud en bevoorrading van het gebouw, maar veel meer als gemeenschapshuis waarbij de verenigingen en gebruikers meer zelfregie krijgen en werkzaamheden moeten gaan uitvoeren. Ze kunnen ruimtes huren, gebruik maken van de keuken en de bar, maar moeten zelf voor de catering, koffie en drank zorgen.(dit kan ook via uitbesteding). 

Destion heeft inmiddels alle gebruikers geïnformeerd en is de voorbereidingen aan het treffen voor een ‘gedowngrade’ voortzetting van De Buun. Gedacht wordt aan een pasjessysteem, waarmee huurders toegang krijgen tot de gehuurde ruimte. 

Op de bijeenkomst van woensdag 22 juli is gevraagd om te gaan nadenken over de toekomst.
Het bestuur van MFCW werd gevraagd om het initiatief te nemen, waarbij wordt voorgesteld om een aparte commissie te vormen  met een afvaardiging van bestuur MFCW, Wells Forum, Gebruikers Raad en enkele positief ingestelde ondernemers/ook Horeca.  
‘’Well’’ gaat nu zelf de regie nemen en proberen om van De Buun een succes te maken.  

Alle reserveringen in de Buun kunnen doorgaan. 
Voor vragen kunt u terecht bij Tjeerd Laméris van Destion:  088 199 00 00

Zie ook een interview van Maasduinen Centraal met Wilbert Pothoff, de directeur van Destion.

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april