Energie-update

Publicatiedatum: 27-11-2020

Lees hier meer over de energie-update van week 48. 

Succesvolle ontwikkelingen energiecoöperatie Well
Wells Forum richtte in augustus de tweede energiecoöperatie in gemeente Bergen op met het voornemen om zonnepanelen op het dak van garage Van Wanroy in Well te plaatsen. Door de massale belangstelling kan Wells Forum grote stappen zetten in het postcoderoosproject. Begin november zijn er namelijk 300 zonnepanelen op het dak van garage Van Wanroy geplaatst. Daarnaast is er gestart met het aansluiten van de omvormers en het uitvoeren van aanpassingen in de meterkast. De verzekeraars en netbeheerder Enexis moeten de volledige installatie nog keuren. De installatie wordt waarschijnlijk begin december in gebruik genomen en gaat naar verwachting jaarlijks ongeveer 90.000 kWh opwekken.

Inwoners gemeente Bergen bestellen massaal gratis energiebespaartas
Bewoners van gemeente Bergen hadden tot en met zondag 15 november de mogelijkheid om een gratis energiebespaartas te bestellen. We zijn overweldigd door het grote aantal energiebespaartassen dat door de inwoners van gemeente Bergen is besteld: maar liefst 2043 tassen! In december worden de energiebespaartassen thuisbezorgd. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/verduursamen2030.

Update voorontwerpbestemmingsplan Energielandgoed Wells Meer
Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-vergunningen lagen van 8 oktober tot en met 18 november ter inzage. Iedereen had de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen. Tijdens deze termijn hebben we diverse zienswijzen van onze inwoners, belangengroeperingen en andere betrokkenen ontvangen. Naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen wordt het definitieve bestemmingsplan uitgewerkt en naar verwachting ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad in februari 2021. Vervolgens worden de vergunningen verleend. Kijk voor meer informatie op www.energielandgoedwellsmeer.nl.

Overige berichten

- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well