Fiets- en voetveer Blitterswijck-Wellerlooi in een nieuwe jas

Publicatiedatum: 01-04-2021

Op vrijdag 2 april gaat veerboot Kobus weer in de vaart. Het is ondertussen het twintigste seizoen voor de veerboot en hij is voor die gelegenheid technisch helemaal vernieuwd.

In de negentien jaren 'op en neer' tussen Blitterswijck en Wellerlooi heeft de veerboot 850.000 passagiers overgezet. De laatste tijd kwamen er af en toe kleine storingen aan het licht waardoor de boot aan de kant moest blijven. Daarom is de boot deze winter grondig onder handen genomen. Scheepswerf Smits in Velden heeft de boot voorzien van een nieuwe motor, nieuwe aandrijving en een compleet nieuwe hydraulische installatie. Ook is de kajuit verhoogd waardoor de schipper een beter zicht heeft bij het aanmeren. Kortom er staat eigenlijk een nieuwe boot waarmee we weer jaren vooruit kunnen.

Tarieven
Sinds 2002 is het tarief voor de overtocht steeds één éuro geweest. Door de grote aantallen passagiers is het twintig jaar lang niet nodig geweest het tarief aan te passen. Helaas zijn we nu wel genoodzaakt dit te doen. In de jaren is er natuurlijk inflatie geweest en het btw-tarief op de veerkaartjes is verhoogd van 6% naar 21%. Het bestuur van de stichting heeft dus besloten het tarief met ingang van dit jaar te verhogen naar € 1,20 per overtocht. Voetgangers betalen voortaan € 0,60.

Veiligheid
Evenals vorig jaar zijn op de veerboot alle benodigde veiligheidsmaatregelen genomen zodat u 'Coronaproof' kunt overvaren. In plaats 12 passagiers is er nu plaats voor 8 fietsers en 2 voetgangers, zodat de 1½m afstand mogelijk is.

Schippers
Vorig jaar is er in de pers aandacht besteed aan het feit dat enkele schippers stoppen wegens het bereiken van de leeftijdsgrens, verhuizing en één schipper is vorig jaar overleden. Geïnteresseerden konden zich melden. Deze berichten leverden veel reacties en aanmeldingen op van mensen die graag willen komen varen met veerboot Kobus. In dit seizoen zult u dus enkele nieuwe veermannen kunnen begroeten die u overzetten.

Overige berichten

- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht