Fiets- en voetveer Blitterswijck-Wellerlooi in een nieuwe jas

Publicatiedatum: 01-04-2021

Op vrijdag 2 april gaat veerboot Kobus weer in de vaart. Het is ondertussen het twintigste seizoen voor de veerboot en hij is voor die gelegenheid technisch helemaal vernieuwd.

In de negentien jaren 'op en neer' tussen Blitterswijck en Wellerlooi heeft de veerboot 850.000 passagiers overgezet. De laatste tijd kwamen er af en toe kleine storingen aan het licht waardoor de boot aan de kant moest blijven. Daarom is de boot deze winter grondig onder handen genomen. Scheepswerf Smits in Velden heeft de boot voorzien van een nieuwe motor, nieuwe aandrijving en een compleet nieuwe hydraulische installatie. Ook is de kajuit verhoogd waardoor de schipper een beter zicht heeft bij het aanmeren. Kortom er staat eigenlijk een nieuwe boot waarmee we weer jaren vooruit kunnen.

Tarieven
Sinds 2002 is het tarief voor de overtocht steeds één éuro geweest. Door de grote aantallen passagiers is het twintig jaar lang niet nodig geweest het tarief aan te passen. Helaas zijn we nu wel genoodzaakt dit te doen. In de jaren is er natuurlijk inflatie geweest en het btw-tarief op de veerkaartjes is verhoogd van 6% naar 21%. Het bestuur van de stichting heeft dus besloten het tarief met ingang van dit jaar te verhogen naar € 1,20 per overtocht. Voetgangers betalen voortaan € 0,60.

Veiligheid
Evenals vorig jaar zijn op de veerboot alle benodigde veiligheidsmaatregelen genomen zodat u 'Coronaproof' kunt overvaren. In plaats 12 passagiers is er nu plaats voor 8 fietsers en 2 voetgangers, zodat de 1½m afstand mogelijk is.

Schippers
Vorig jaar is er in de pers aandacht besteed aan het feit dat enkele schippers stoppen wegens het bereiken van de leeftijdsgrens, verhuizing en één schipper is vorig jaar overleden. Geïnteresseerden konden zich melden. Deze berichten leverden veel reacties en aanmeldingen op van mensen die graag willen komen varen met veerboot Kobus. In dit seizoen zult u dus enkele nieuwe veermannen kunnen begroeten die u overzetten.

Overige berichten

- SAMEN TEGEN EENZAAMHEID
- Adventsconcert Wells Stemmenorkest “De kracht van een lied ”
- Āld Prinse Còmpeni-j reiken 21e Mosa Joertsicus uit
- Schoolplein wordt groen en blauw
- Herinrichting en archeologisch onderzoek in Maaspark Well
- Tweede Kamerverkiezing
- Chineesbuffet voor de gasten van de Zonnebloem
- ... alder werre!
- Boekpresentatie “De oudste huizen van Well en hun eigenaren”
- Een excursie met Kampergeul B.V.
- Wist u dat er in Well 3 energiecoaches zijn?
- Snoeiwerkzaamheden Well
- Maandag 6 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in MFC De Buun
- Mooi bedrag Rabo ClubSupport voor de Zonnebloem afdeling Well / Wellerlooi.
- Zonnebloemloterij 2023