Gildefeesten op de Kasteelgaarde

Publicatiedatum: 24-04-2016

6 en 7 mei 2016

Op vrijdagavond 6 mei slaan het Wellse gilde en stichting Re-Quest de handen weer ineen, en organiseren gezamenlijk een feestje! Deze avond zal de Sevenumse pop/rock coverband Flash! een optreden verzorgen in de feesttent op de gaarde van Kasteel Well.

Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. De tent is open vanaf 20:30 uur.

Verenigingskoningschieten

Een dag later (7 mei)  zal op de gaarde het verenigingskoningschieten plaats vinden. Momenteel hebben zich 11 teams aangemeld om te strijden voor de titel van dorpskoning(in). Vanaf 13:00 uur zullen de teams in drie kwalificatieronden hun afgevaardige leveren voor de finale, die rond de klok van 17:00 uur zal beginnen. De jeugd is in de gelegenheid om met de luchtbuks te schieten voor medailles en voor de kleintjes staat er een luchtkussen. 

Er kunnen maximaal 12 teams mee doen, dus er is nog 1 plek vrij… Voor meer informatie verwijzen we naar de website van gilde St. Antonius.  Het zal ongetwijfelt  een gezellige middag gaan worden.Dus kom naar de kasteel gaarde tijdens dit Hemelvaartsweekend!

Koningschieten St. Antoniusgilde

Voor diegene die nog niet precies weten wat het schieten op de houten vogel inhoud, of wil weten hoe de gildebroeders en zusters het er zelf vanaf brengen: kom zondagmiddag 1 mei kijken naar het eigen koningsschieten van het Wells gilde. Ook dit jaar bestaat er een kans dat er een keizerschap behaald zou kunnen gaan worden. Zowel Herman Eikmans als Piet Zegers, zouden dit jaar met een vijfde koningstitel het eerste keizerschap van het Wellse St. Antoniusgilde binnen kunnen halen. Voor zover bekend zal dit een unicum zijn, in de eeuwenoude historie van het gilde!

De dames zullen traditioneel weer de knuppels ter hand nemen en hun vogel naar beneden proberen te knuppelen. Natuurlijk zullen de jeugdleden van het gilde zullen ook weer een gepasioneerde strijd gaan leveren voor de jeugdtitel.
Ook hier is iedereen van harte welkom!

Overige berichten

- Bloemenactie 2021
- Vijfde informatiebord 'historie oude panden' bevestigd
- Wellse Lente Impressies: 'April doet wat hij wil'
- De Paascolumn
- Fiets- en voetveer Blitterswijck-Wellerlooi in een nieuwe jas
- Ter inzage: jaarverslag Zonnebloem
- Webinar: ‘Rookmelders Redden Levens’
- Kennisloket voor passende zorg aan ouderen
- Dijken en hoog water Kasteelse hof info Waterschap Limburg
- Column Pierre Linssen: Het 'Niet willen weten'
- Stichting Leergeld De Stuwwal: 1 op de 13 kinderen in ons land leeft in armoede. Laten wij het daar eens over hebben
- Column Pierre Linssen: Toeval bestaat niet
- 75 (+1) jaar Vrijheid Vieren en herdenken in Well
- Dijkversterking Well: Kijk achter de Dijk
- Herdenking Wellse Oorlogsslachtoffers