Gildeweekend op de gaarde

Publicatiedatum: 22-05-2017

gemeentekoningschieten en open dag bij het gilde

Het warmere weer is in aantocht, en daarmee komen er ook weer diverse grotere evenementen in ons dorp. Nadat we hebben kunnen genieten van het toneel, is het tijd om naar buiten te gaan. En er zijn activiteiten genoeg! Een blik in de agenda voor de komende weken: gemeentekoningschieten en open dag bij het gilde, gevolgd door het buurttoernooi, het 4-dorpentournooi, de Well-Lympics en de wandel 4daagse. Wie durft er nog te zeggen dat er in ons mooie dorp niets georganiseerd wordt?

De eerste aftrap wordt gegeven door het gilde die op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag), alle gilden en schutterij uit onze gemeente op bezoek heeft. Deze middag verzamelen deze vijf verenigingen om 13.00 uur op de gaarde bij Kasteel Well. Er wordt dan geschoten voor de titel 'gemeentekoning'. Een eretitel die al vier maal naar Well is gehaald. En als het aan ons gilde ligt, komt daar dit weekend een vijfde keer bij! Zowel de jeugd als de volwassenen zouden graag dit zilveren schild mee willen dragen. Publiek is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit kleurrijke schouwspel.

 

Twee dagen later (zaterdagmiddag 27 mei) is er de kans om zelf het koningschieten eens te proberen. Aan Wellse teams (minimum leeftijd 16 jaar) wordt de mogelijkheid geboden om op de koningsvogel te schieten met de gildebuks. Onder begeleiding mogen Wellenaren proberen de houten vogel naar beneden te schieten. Omdat niet alle teams tegelijkertijd kunnen schieten, wordt deze middag ook aangevuld met het vogelknuppelen. Voor de jeugd staat er naast een springkussen, ook een schietopstelling klaar voor het luchtgeweer. Verder is er natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht. Kortom een middag voor jong en oud, waar gezelligheid en sportiviteit voorop staan.

Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus mocht je met een team mee willen doen, schrijf je dan nog snel in en stuur een mail naar info@gildewell.nl.

Zondag zal er nog een concours geschoten worden met de buurgilden van Blitterswijck, Geijsteren, Holthees, Maashees en Overloon. Hier zal geschoten worden op de wip. Publiek kan hier niet deelnemen, maar is ook hier welkom om te komen kijken.

 

 

Overige berichten

- Gratis shirt voor vierdaagse lopers
- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Vraag het mantelzorgcompliment aan
- Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier