Grote belangstelling in Well bij info avond over Maas beveiliging.

Publicatiedatum: 02-02-2017

Op woensdagavond 1 februari 2017 liep MFC De Buun in Well vol met belangstellenden voor de voorlichting over de nieuwe maatregelen die moeten leiden  tot een betere beveiliging tegen overstromingen. Het waterschap Limburg tekende voor de organisatie van deze avond. Het was hun negende in een rij van elf. Door de sprekers werd duidelijk gemaakt dat het Waterschap niet over een nacht ijs is gegaan in de aanloop naar het punt waarop men nu is. Dat punt is de start van een traject dat samen met alle belanghebbenden die daarbij mee willen denken zal worden vervolgd. Duidelijk werd ook dat de huidige beveiliging met dijken en kades niet voldoet aan de geldende actuele norm en daardoor inmiddels is afgekeurd. Er moet verstevigd en verhoogd worden. Dat kan zelfs op enkele punten oplopen tot een dijkverhoging van een tot twee meter en in Well ook tot dijkverlegging (groene Maas). Deze eisen zijn door de centrale overheid opgelegd en het is aan  het waterschap om daar uitvoering aan te geven. Er werden globale schetsen getoond die de denkrichtingen aangaven die worden gevolgd. Deze zijn echter nog alles behalve definitief. Er is veel ruimte gereserveerd voor inspraak en meedenken, ook alternatieve ideeën zijn zeer welkom en worden serieus mee gewogen. Echt concreter dan deze globale aanduidingen werd het niet, dat staat vanaf nu op de rol en wordt uitgewerkt tot een steeds concreter plan dat uiteindelijk weer aan de belanghebbenden zal worden gepresenteerd. Om aan de vraag naar duidelijkheid en openheid tegemoet te komen zal alle informatie en zelfs tussentijdse ontwikkelingen gedeeld worden via o.a. deze Wellse website.

Meedenken.

Mensen die met het waterschap aan willen schuiven in meedenkgroepen en hun gegevens op deze avond nog niet hebben achter gelaten kunnen dat alsnog doen via contact op de website van het Waterschap Limburg.  Algemeen telefoonnummer Waterschap te Venlo: (077) 389 11 11. E-mail: info@waterschaplimburg.nl Het waterschap zal uit deze aanmeldingen een selectie maken om tot werkbare groepen te komen.

Deze avond werd ook door rechtstreeks betrokkenen aangegrepen om in de info markt die startte na het plenaire gedeelte concrete vragen te stellen over hun eigen situatie. Ook daarbij bleven de antwoorden vrij algemeen omdat er nog veel te veel onduidelijk is. Dat wordt langzaam maar zeker concreter en men verwacht in 2019 de definitieve plannen te kunnen presenteren waarna ze officieel ter inzage komen en er indien gewenst zienswijzen kunnen worden ingediend.

De redactie van www.wellaandemaas.nl blijft jullie op de hoogte houden en stelt eigen positieve bijdragen rond dit thema zeer op prijs. Laat maar komen of neem contact op via info@wellaandemaas.nl

 

 


 

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen