Hans Zegers Koning 2023 St. Antoniusgilde Well

Publicatiedatum: 20-06-2023

Zondag 25 juni zal Hans ingehaald worden. Het Gilde haalt Hans aan huis op en daar is dan de officiële overdracht van het Koningszilver. Om 11:00 is de H. Mis in de St. Vituskerk in Well. Vanaf 13:30 kunt U Hans feliciteren bij De Buun, ons Gildehuis. 

Het Wellse Gilde heet U van harte welkom.

Onze jongste Gildebroeder (24) had het al aangekondigd. Vandaag ben ik in vorm. Ik win het Schutterskruis voor de beste schutter op de wip en ook het laatste stukje van de vogel is voor mij en dan ben ik Koning. Met zijn 24 jaar heeft Hans al een heel Gildeleven meegemaakt. Niet alleen als jeugdlid maar ook als vendelier gaf hij blijk van zijn verbondenheid met het Gilde. Opvallend zijn zijn prestaties met het geweer, hij is een uitstekend schutter.

Nadat alle deelnemers aan het Koningschieten de vleugels en de kop van de vogel naar beneden hadden gehaald, ging het schieten om het Schutterskruis van start. Slechts 2 Gildebroeders hadden 6 van de 6 schoten een punt. De finale was tussen vader Piet en zoon Hans. Hans was in vorm en mag het Schutterskruis (wederom) een jaar dragen.

De 8 leden die voor het koningschap gingen, deden allen hun uiterste best, maar het was Hans die met het 251ste schot het laatste restje van de vogel naar beneden haalde en daarmee het Koningschap verwierf.

Hans is een zeer actief lid, niet alleen bij het Gilde maar ook de scouting draagt hij een warm hart toe. Zijn koningsschild zal ongetwijfeld verwijzen naar de motor en de metaaldetector. Bij Laarakker Groenteverwerking kan hij die detector wel eens inzetten, maar Gildezilver heeft hij er nog niet mee gevonden. Hans is eigenlijk een typisch voorbeeld van iemand die het druk heeft maar toch tijd maakt voor anderen.

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april