Mosa Joertsicus in Well voor Gerdien en Sjaak Janssen

Publicatiedatum: 13-11-2022

Gerdien en Sjaak Janssen zijn zaterdag 12 november op de carnavalszitting in ‘hun eigen’ MFC de Buun onderscheiden met de Mosa Joertsicus 2023. Deze onderscheiding wordt ieder jaar door de Ald Prinse Còmpenì-j van CV de Maasjoerts uitgereikt aan een persoon of groep personen die zich vrijwillig en op een bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap.

Gerdien en Sjaak, van oorsprong Bessembienders, bestieren al vanaf 1991 enkele horecazaken in Well. Ze zijn toen begonnen als opvolgers van Gerdien’s ouders in zaal ‘Onder de Linden’, dat later uitgebreid werd met een cafetaria. Ook waren ze een vijftal jaren uitbaters van  restaurant ‘het Veerhuis’, het huidige ‘Brienen aan de Maas’. Vanaf 2015 namen zij de exploitatie van de Buun op zich en stopten in 2019 met café-zaal  ‘Onder de Linden’.

Mart Brokke, voorzitter van de A.P.C., refereerde tijdens de bekendmaking dat beiden Well een warm hart toedragen. Ondanks zakelijke belangen hebben ze altijd open gestaan en meegedacht als er activiteiten en evenementen door verenigingen en clubs werden georganiseerd. Daarbij werden ze door Sjaak ook vaak van financieel  advies en tips voorzien. Gerdien en Sjaak hebben op deze manier ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de instandhouding van de leefbaarheid in Well.

Al met al meer dan genoeg redenen voor de Ald Prinse Còmpenì-j om dit echtpaar dit carnavals seizoen te onderscheiden met de Mosa Joertsicus.

Gerdien en Sjaak worden op het Concerto Mosa Joertsicus nog eens extra in het zonnetje gezet. De uitvoering is op zaterdag 4 februari 2023 in de Buun en wordt, in samenwerking met de A.P.C., uitgevoerd door harmonie ‘de Vriendenkring’.

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well