Mosa Joertsicus in Well voor Gerdien en Sjaak Janssen

Publicatiedatum: 13-11-2022

Gerdien en Sjaak Janssen zijn zaterdag 12 november op de carnavalszitting in ‘hun eigen’ MFC de Buun onderscheiden met de Mosa Joertsicus 2023. Deze onderscheiding wordt ieder jaar door de Ald Prinse Còmpenì-j van CV de Maasjoerts uitgereikt aan een persoon of groep personen die zich vrijwillig en op een bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap.

Gerdien en Sjaak, van oorsprong Bessembienders, bestieren al vanaf 1991 enkele horecazaken in Well. Ze zijn toen begonnen als opvolgers van Gerdien’s ouders in zaal ‘Onder de Linden’, dat later uitgebreid werd met een cafetaria. Ook waren ze een vijftal jaren uitbaters van  restaurant ‘het Veerhuis’, het huidige ‘Brienen aan de Maas’. Vanaf 2015 namen zij de exploitatie van de Buun op zich en stopten in 2019 met café-zaal  ‘Onder de Linden’.

Mart Brokke, voorzitter van de A.P.C., refereerde tijdens de bekendmaking dat beiden Well een warm hart toedragen. Ondanks zakelijke belangen hebben ze altijd open gestaan en meegedacht als er activiteiten en evenementen door verenigingen en clubs werden georganiseerd. Daarbij werden ze door Sjaak ook vaak van financieel  advies en tips voorzien. Gerdien en Sjaak hebben op deze manier ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de instandhouding van de leefbaarheid in Well.

Al met al meer dan genoeg redenen voor de Ald Prinse Còmpenì-j om dit echtpaar dit carnavals seizoen te onderscheiden met de Mosa Joertsicus.

Gerdien en Sjaak worden op het Concerto Mosa Joertsicus nog eens extra in het zonnetje gezet. De uitvoering is op zaterdag 4 februari 2023 in de Buun en wordt, in samenwerking met de A.P.C., uitgevoerd door harmonie ‘de Vriendenkring’.

Overige berichten

- Oh kom er eens kijken..
- Historische Filmmiddag Archief Well op 27 November
- Nieuw boek van oud-Wellenaar Jacques Haumann: ‘Gevonden oudheden van Well’
- Op 10 en 11 december 2022 is het eindelijk weer zover: Prinsebal bij CV de Maasjoerts en het Jeugd Prinsebal bij de Jeugd CV.
- Zien wat Enexis doet in Wells Meer?
- Danshuis Well treedt op tijdens Kerstival Mosaïque 17 en 18 december
- Stampotbuffet voor Zonnebloemgasten
- Kom jij ook naar het duurzaamheidscafé op 4 november?
- Column Pierre Linssen: Goedemiauw, mijn naam is Puk!
- Uitbreiding netwerk openbare laadpalen
- Rabo Club Support 2022 weer gul voor Archief Well
- Heitje voor een karweitje
- Zonnebloem deelt mee in de Rabobank Clubactie
- Heeft u de eenmalige energiesubsidie al aangevraagd?!
- Ontwerpen voor waterpaviljoen Seurenheide tentoongesteld in MFC De Buun