Nieuws vanuit commissie Kermis Well

Publicatiedatum: 01-02-2024

Beste inwoners van Well,

Een tijd geleden heeft Dorpsraad Well een oproep geplaatst voor de oprichting van een taskforce “Wellse Kermis” met als doel om de Wellse kermis een nieuwe impuls te geven.

Hier hebben zich vrijwel meteen 12 personen voor aangemeld. Na een eerste bijeenkomst waarin eerst de huidige situatie van de kermis werd besproken, kwamen we al vrij snel tot de conclusie: De kermisattracties en de horeca moeten weer bij elkaar gebracht worden. Het organiseren van horeca-activiteiten op de huidige kermisplek blijkt vrijwel onhaalbaar. Plaatsing van de kermisattracties rondom ons Multifunctioneel Centrum “De Buun” werd door de groep als beste optie aangedragen. Hierop hebben we de verantwoordelijken bij de gemeente benaderd en is men nu bezig om deze optie te bekijken.

Dat een gezellig dorpsfeest niet alleen om kermisattracties draait, werd bij de tweede bijeenkomst al snel duidelijk. De opdracht voor deze avond was dan ook: Wat maakt de Wellse kermis weer ouderwets gezellig? Niet alleen de kermis, maar vooral wat er rondom de kermis gebeurt. Superleuke initiatieven zijn hierop besproken. Van ballonvaart tot koe-schieten en van dorpsontbijt tot riefkuuk, noem het maar op. Aan enthousiasme geen gebrek zullen we maar zeggen. Kortom, noteer alvast in de agenda: Wellse kermis 2024 van zaterdag 24 augustus t/m dinsdag 27 augustus.

Wordt vervolgd….

Overige berichten

- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun