Verenigingskoningschieten weer succesvol verlopen

Publicatiedatum: 18-05-2015

Primeur voor koningin Jill de Jong

Zaterdagmiddag 16 mei begint met een lichte regen, maar desondanks zijn er 9 teams die de strijd aan willen gaan. Team zoals de Batjakkers, de Bouwploeg en CV de Maasjoerts, hebben reeds ervaring op gedaan in alle vijf voorgaande jaren en de biljartclub, Wieks en EWC 2 & 3 zijn inmiddels ook beter bekend met de gildebuks. Maar er zijn ook enkele nieuwkomers, namelijk Zanggroep Challenge, Losse flodders en Moij Wear. Twee van deze nieuwe teams bestaan volledig uit dames, waardoor de kans op de eerste vereningingskoningin alleen maar toe neemt. Het  gezamenlijk team van EWC 2 & 3 zal proberen de titel van 2014, behaald door Roy Cornelissen, te behouden.

Om de druk voor de teams nog iets op te voeren, wordt vooraf bekend gemaakt dat er dit jaar een bijzonder extraatje aan het winnende team zal worden overhandigd. De nieuwe Wellse brouwerij ‘Wapen van Well’ heeft voor het winnende team bij het schieten én bij het knuppelen een bierpakket. Op het moment dat de brouwers hun eerste bieren presenteren mogen de leden van het winnende team hun oorkonde inleveren bij de brouwerij en kunnen zij genieten van het Wellse gerstenat!

Ondanks het druilerige weer wordt er in een bijzonder gezellige sfeer gestreden op de diverse disciplines. Zowel bij het knuppelen als het schieten geven de houten vogels zich niet snel gewonnen. Tussen de 95 en 188 schoten zijn er nodig om de laatste resten hout van mast te schieten. Hierbij mag de opmerkelijke prestatie van EWC niet ongenoemd blijven: zij hebben in 7 worpen de gehele knuppelvogel naar beneden gehaald!

De jeugd begaf zich dit jaar liever in de tent op het luchtkussen. Hierdoor waren er slechts twee medailles nodig bij de prijsuitreiking. Het was Thijs Wijnen die een respectabele 29 punten schoot op de kaart en hiermee de hoogst score behaalde. Niels Laarakker eigende zich de 2e plaats toe.

In de finale bij het knuppelen streden de 9 finalisten van ieder team voor de prijzen. En dit jaar waren er 27 worpen nodig, om de romp van de paal te laten vallen. Het was Matthijs Theeuwen van nieuwkomer Moij Wear, die met zijn laatste worp de herinnneringsplaquette en de oorkonde van het Wapen van Well in ontvangst mocht nemen.

De regen was inmiddels gestopt en hier en daar was zelfs een zonnestraal waarneembaar, toen er gestart werd met de finale bij het schieten. Naarmate  er meer hout naar beneden dwarrelde, naam de spanning toe. Nadat Roel Simons een groot stuk van de vogel naar beneden wist te halen, leek de strijd gestreden. Maar niets was minder waar. Op de laatste resten werden toch nog meerdere ronden geschoten, en waren er vele oeh’s en aah’s te horen. Tot het 135e schot. Met dit laatste schot was het Jill de Jong van vriendengroep Wieks, die zich de eerste verenigingskoningin mag noemen. Ook zij kreeg een herinnerinsplaquette en voor het hele team een bierpakket.

Het St. Antoniusgilde feliciteert alle prijswinnaars! Ondanks dat het weer niet optimaal was kijken wij terug op een sportieve en gezellige middag. Het gilde wil dan ook graag alle deelnemers, supporters en bezoekers bedanken voor het welslagen van deze dag. Een bijzonder dank je wel, aan de Wellse  bierbrouwers voor het ter beschikking stellen van de extra prijzen.

  

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april