Vic Timmermans ontvangt Koninklijke onderscheiding.

Publicatiedatum: 26-04-2016

Totaal verrast waren Vic Timmermans en zijn vrouw Marleen toen zij door een enorme smoes en naar achteraf duidelijk werd onder ernstige valse voorwenselen naar het huis van hun dochter gelokt waren. Toen daar de huisdeurbel ging moest Vic opendoen en zag hij daar een stralende burgemeester Pelzer staan. 26 april rond negen uur 's morgens het kwartje begon te vallen terwijl er een horde volgers binnenstroomde waaronder beide wethouders en vele vrienden.
 
En toen begon een indrukwekkende ceremonie met de woorden: Het heeft Zijne Majesteit behaagd......
Vic Timmermans is tot 1996 docent Nederlands en schooldecaan geweest aan SG De Hamert in Wellerlooi. 
Als vrijwilliger heeft hij heel wat werk verzet voor o.a. C.V. de Maasjoerts. 
Zo was hij 10 jaren Vorst, redacteur en uitgever van de Wellse carnavalskrant en maakte furore als de ene helft van het duo Mc.Doedel en Mc.Zak. Daarnaast regisseerde hij van 1979 tot 2010 de zo roemrijke Wellse zittingen, was 11 jaar ambtenaar en tekstschrijver bij de Boerebrulleft. Als lid van de “Schrieversgroep” verschenen sketches, liedjes, teksten en buuts onder zijn inspiratie. Hij schilderde grote decors, ontwikkelde de ideeën voor grote groepen, carnavalswagens en bouwde ze mee op.
Tevens heeft hij zijn sporen verdiend als regisseur en duizendpoot bij toneelgroep Klapstuk, als initiator en voorzitter van stg.Wellenium 2000 en MFC De Buun. Hij was ook regisseur van enkele grote Wellse Promsconcerten en de legendarische Revue "Well ien Harmonie" in 1988. 
Meer vrienden, familie en bekenden die alles van tevoren wisten kwamen ineens uit alle hoeken en gaten en genoten van de complete verbouwereerdheid van de laureaat die ook zelf zichtbaar genoot van alle hulde die hij kreeg toegezwaaid. 

 

 

 

Overige berichten

- Wijziging verkeerssituatie ’t Leuken –De Vissert
- Oude Wellse straatnamen op nieuwe borden
- Dijkversterkingen Well
- Gemeente Bergen: Het jaar 2019 in één oogopslag
- Updatie Landgoed Wellsmeer
- Webteam op sterkte
- Stichting Leergeld De Stuwwal meldt goede resultaten over het jaar 2019.
- Werkzaamheden Wezerweg
- Verongelukte Wellse kinderen WOII beschreven in boek
- Notulen vergadering Wells Forum
- Electrische auto voor blauwe BOA
- Oproep aan de ondernemers
- Livestream Inhijsen liggers nieuwe brug Wanssum
- Inloopavond Maaspark Well & Seurenheide